Denne gang tog nethandlen ikke det hele - flere har købt lokalt under "Black Week"

Ifølge Nets har flere forbrugere handlet fysisk under den forgangne tilbudsuge. Det bekræfter flere forretninger.

- Vi har faktisk haft et rigtig godt salg – bedre end sidste år. 

Sådan lyder det fra Thomas Sørensen, formand for Aabybro Handelsstandsforening, som er souchef i byens Expert og Punkt 1.

For at lokke kunderne til at handle lokalt, forsøgte butikkerne sig under dette års Black Friday med en kampagne og en lodtrækning om gavekort til byens butikker blandt de handlende. 

Det har ifølge Thomas Sørensen fået positiv respons.

- Kampagnen har virket af, hvad jeg har hørt. En kunde kom og sagde, at han havde købt tre gaver lokalt på grund af det, siger han og fortsætter:

- Folk har taget det til sig at handle lokalt. Og det er jo ikke så meget, der skal til. Bare lige to ting købt lokalt gør en kæmpe forskel.

Fysiske butikker er årets store vinder

Samme historie tegner sig hos den lokale isenkræmmer, Imerco i Aabybro, hvor der var en strøm af kunder fra morgen til aften. De er ikke i tvivl om, at årets Black Friday var bedre end den forrige. Også hos indkøbscentret Metropol i Hjørring, har der været flere kunder i år - ikke bare Black Friday, men hele Black Week.  

Og det tyder på, at det kan være en del af en større tendens i år. 

I hvert fald er de fysiske butikkers salg ifølge betalingsudbyderen Nets steget ved dette års Black Week.

Det konstaterer de på baggrund af korttransaktioner for hele salgsperioden.

I Aabybro fortsætter kampen om at få kunderne til. Handelsstandsforeningen sætter frem til jul en ny kampagne i søen, hvor 10.000 gavekort udloddes blandt butikkernes julekunder.Seneste nyt

fra Nordjylland