LIGE NU:

Efter 40 år på arbejdsmarkedet: - Jeg vil gerne have muligheden for at gå før

Mandag var uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, på virksomhedsbesøg i Nordjylland for at tale om nedslidning og tidlig pension med de ansatte på fabriksgulvet.

I tirsdags kom den socialdemokratiske regering med deres udspil til en model for tidlig pension. Og mandag besøgte den socialdemokratiske uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, tre nordjyske virksomheder, for at åbne en dialog om det nye udspil. En af de virksomheder, som ministeren svingede forbi, var Telco Electronics i Brovst.

- Jeg er så heldig, at der er et par medarbejdere, der har fået lov at indstille arbejdet for en kort stund. Det er spændende at høre, hvad de laver her på fabrikken, og samtidigt er det dejligt at få en snak med medarbejderne om, hvad de tænker om den her potentielle nye ret til tidligere pension, siger Halsboe-Jørgensen til TV2 Nord.

40 år sætter sine spor

Netop Regeringens udspil om tidlig pension var til stor debat. Helle Jensen, der har arbejdet hos Telco Electronics i 13 år, var blandt de spørgelystne.

Hun er nemlig en af dem, der får mulighed for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet før tid, hvis ellers udspillet vedtages. Den 59-årige montrice har været på arbejdsmarkedet i 40 år, og som følge deraf kan hun få retten til at gå på pension to år tidligere, hvis ellers udspillet bliver en realitet.

Regeringens forslag går nemlig på, at hvis man har været på arbejdsmarkedet i 42, 43 eller 44 år, når man er 61 år, så kan man se frem til et, to eller tre års tidligere pension. I Helle Jensens tilfælde vil det betyde, at hun kan trække sig tilbage i en alder af 65 år.

Det vækker glæde hos Helle Jensen.

- Jeg vil gerne have muligheden for at gå før på pension, siger hun og fortæller, at de mange år på arbejdsmarkedet efterhånden kan mærkes i nakke, ryg og håndled.

Tidligere pension for de mest trængende

Forslaget skal dog først vedtages, før Helle Jensens vil tage stilling til, om hun vil gøre brug af muligheden.

Muligheden for tidligere folkepension tilfalder imidlertid ikke alle og enhver. Minister Ane Halsboe-Jørgensen lægger ikke skjul på, hvem hun mener pensionsudspillet skal omfatte.

- Der er mange, der først kommer ind på arbejdsmarkedet i midten af 20’erne, og en stor del af dem har ikke nær så hårdt et fysisk arbejde, som dem på fabrikken her. Det skal selvfølgelig også afspejle sig i pensionsalderen, siger uddannelses- og forskningsministeren.

Derfor må dem med en længere uddannelse spejde langt efter en tidligere folkepension.

Udover Telco Electronics i Brovst nåede ministeren også forbi Aalborg Portland og Elektro Gruppen A/S i Brønderslev.

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Til forsiden

Til forsiden