Viceformand i LandboNord, Lars Mellemkjær, opfordrer nordjyske landmænd til bedre oprydning af plastik. Foto: LandboNord

Efter plastikfund i Ryå: Nordjyske landmænd skal rydde bedre op efter sig

LandboNord opfordrer i en video nordjyske landmænd til at skærpe fokus på oprydning af plastik. Anledningen er, at en stor mængde plastik er blevet fundet i Ryå.

Det skal være slut med at finde plastik og affald fra landmænd i den nordjyske natur.

Sådan lyder budskabet fra viceformand i LandboNord, Lars Mellemkjær, der i en youtube-video og på Facebook nu opfordrer landmænd til at rydde plastik op efter sig.

Det sker på baggrund af en oprydning i Ryå i Jammerbugt Kommune, hvor store mængder plastik blev fisket op af åen.

- Årsagen er, at vi fra landbruget også køber ind på den grønne dagsorden. Derfor er det et rigtigt kedeligt signal, med det plastik, der ligger og flyder. Det har vi været i dialog med Jammerbugt Kommune om, og derfor denne opfordring, siger Lars Mellemkjær, der håber på, at videoen kan være med til at sprede budskabet og gøre en positiv forskel.

- Det er jo sådan noget dumt noget med det plastik. Og det er jo det budskab, der kommer fra landbruget i dag. Det, vi plæderer for, det er, at vi dyrker et landbrug i harmoni med naturen. Og det drejer sig om at rydde op efter sig selv. Det er ikke vanvittigt kostbart. Der er ingen undskyldning, siger Lars Mellemkjær til TV2 Nord.

LandboNord repræsenterer omkring 1200 medlemmer, fordelt over hele Nordjylland.

Herunder kan du se videoen og Facebook-opslaget fra LandboNord med det klare budskab:

Læs også Biler, vaskemaskiner og torpedoer: Fiskere fanger andet end fisk