Fire ud af fem unge oplever brud på reglerne: Mange sager om arbejdstid og løn under sygdom

Har virksomhederne helt styr på, hvad deres unge ansatte må og ikke må?

Ikke nødvendigvis.

For i 2023 var det otte ud af 10 ungarbejdere, der oplevede brud på én eller flere love og regler gældende for dem på arbejdsmarkedet.

'Jobpatruljen' i Nordjylland har i år også oplevet en stigning i anonyme henvendelser fra de unge omhandlende arbejdsvilkår. 

Jobpatruljen

Jobpatruljen er en oplysningskampagne, der har til formål at sikre unge mellem 13 og 17 år en ordentlig start på arbejdsmarkedet. 

Derudover har de også fokus på, hvilke barrierer, der kan være for at flere unge får et fritidsjob.

Sidste år talte Jobpatruljen med over 3.000 fritidsjobbere nationalt, og mere end otte ud af 10 af de unge 13-17-årige havde oplevet brud på én eller flere love og regler, der gælder for dem på arbejdsmarkedet.


I uge 28 kører 30 frivillige rundt i Nordjylland, og især et par emner går indtil videre igen:

- Nu er vi selvfølgelig lige gået i gang, men vi har haft en del sager i forhold til arbejdstid og lidt forskelligt om løn under sygdom, lyder det fra koordinator i Jobpatruljen, Kristian Juul Kjær. 

Tirsdag aften var de på besøg i Fårup Sommerland:

Langt flere unge mennesker i Nordjylland oplever brud på én eller flere love, når de er på arbejde. Jobpatruljen, der er med til at sikre, at unge mellem 13-17 år får en ordentlig start på arbejdsmarkedet, har i år fået mere end dobbelt så mange anonyme henvendelser, end de fik sidste år.

Seneste nyt

fra Nordjylland