Seneste nyt:

Flaskepost fundet: Fra Hune til Nordsjælland på 15 år

Torsdag blev en flaskepost fra Hune fundet på en strand i Liseleje.

Engang var flaskeposter sådan nogle, skibbrudne sømænd sendt afsted, når de havde drukket den sidste rom på den øde sandstrand, de var skyllet op på. Var de heldige, nåede den frem til en hjælpsom sjæl i tide.

Men hvis sådan en flaskepost var lige så længe undervejs som den, der torsdag blev fundet på en strand på Nordsjælland, skulle man være en sjældent dygtig sømand for at overleve.

Mindst 15 år har flaskeposten med ordene "Hej, jeg hedder Anna, hvem er du? Flaskeposten kom fra Mølle fra Hune" været om at nå fra det vestlige Vendsyssel til Liseleje.

Flasken blev fundet af Malene Damsholt, som skyndte sig at efterlyse afsenderen på Facebook - et opslag, der i skrivende stund er blevet delt næsten 2500 gange af folk over hele Danmark. 

Og det lader til at virket: Hele to Anna'er fra Vendsyssel har meldt sig på banen som mulige afsendere.

Den ene er den nu 51-årige Anna Margrethe Jensen, som mener at kunne genkende håndskriften fra den flaskepost, hun lavede som 17-årig.

Den anden er en noget yndre Anna Houchot Lelievre, som har fået bekræftet af sin mor og en barndomsveninde fra Hune Friskole, at hun for cirka 15 år siden sendte en flaskepost i vandet. 

- Jeg husker det ikke selv, så det er godt nok hyggeligt at se, skriver Anna Houchot Lelievre, der i dag læser til lærer i Aalborg, i en kommentar til opslaget. 

 
 
Foto: Malene Damsholt