Seneste nyt:

Flere skal uddannes: 70.000 faglærte kommer til at mangle i fremtiden

Virksomheden Migatronic i Fjerritslev fik i dag besøg af en pølsevogn, der skulle lokke medarbejderne til en snak om mulighederne i mere uddannelse.

Duften af hotdogs spreder sig i produktionshallen hos Megatronic. Produktionsmedarbejderne nærmer sig pølsevognen og stiller sig op i kø.

I midten er opstillet små runde borde. Der ligger brochurer og bolsjer. Og i siden står repræsentanter fra både Tech College og AMU Nordjylland.

Det er 3F, der sammen med Dansk Metal, HK, Teknisk Landsforbund og DI i dag gerne vil lokke medarbejderne til, for at gøre dem interesserede i at få en uddannelse.

Prognoser viser nemlig, at der kommer til at mangle 70.000 faglærte i Danmark om bare seks år. Så derfor er det nødvendigt at gøre ufaglærte ansatte opmærksomme på vigtigheden i at få en uddannelse.

Bedre muligheder

Patrick Dall Viese er en af dem, der synes godt om arrangementet.

- Jeg synes, det er rigtig fint, at der er mulighed for, at folk finder ud af, hvad de kan vælge fremover. Der kommer mange muligheder med en bedre uddannelse eller bare have en uddannelse, siger han.

quote Der er behov for flere faglærte på stort set alle områder. Ingen kan sige sig fri.

René Rosenkrans, 3F Midtfjord

Patrick Dall Viese er 23 år og har været ansat i virksomheden i et halvt år. Han kan godt se potentialet i mere uddannelse.

- Lige nu er det fint for mig, men der er da mange muligheder senere hen. For smedeverdenen er jo hårdt arbejde, lyder det.

Og ifølge 3F er der et stort behov for flere faglærte i fremtiden.

- Der er behov for flere faglærte på stort set alle områder. Ingen kan sige sig fri. Det Danmark skal bygge på er, at vi har store kompetencer, siger René Rosenkrans, faglig medarbejder hos 3F Midtfjord.

Folk bliver omstillingsparate

Hos Migatronic oplever de også at, det ikke kun er medarbejdernes kompetencer, men hele deres arbejdsindsats, der bliver forbedret af mere uddannelse.

- Hvis vi uddanner folk, bliver de også mere omstillingsparate, og så er de med til at udvikle virksomheden. Og det er vigtigt at udvikle Migatronic i fremtiden, siger Niels Jørn Jakobsen, CEO i Migatronic.

Patrick Dall Viese vil dog ikke lægge sig fast på en specifik uddannelse endnu.

- Det er svært at sige, det kommer an på, hvad fremtiden bringer, siger han.