Flygtninge i arbejde giver Jammebugt luft i kommunekassen

Jammerbugt Kommune er Danmarksmester i at få flygtninge i arbejde, og det giver luft i kommunens pengekasse.

Jammerbugt Kommune er den bedste kommune i Danmark til at få flygtninge i Integrationsgrunduddannelse (IGU). Under uddannelsen bliver flygtningen tilknyttet en praktikvirksomhed, og dermed får de en fod ind på det danske arbejdsmarked. Det er dog ikke kun flygtningene, der nyder godt af integrationsgrunduddannelsen.

Jammerbugt Kommune sparer nemlig mange penge ved at være gode til at få flygtninge til at starte på en IGU.

-  Der er ikke så meget hokus pokus i det. Det betyder jo, at kommunekassen slipper for at betale ydelser, og at arbejdsgiveren betaler deres løn, siger borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade.

I Jammerbugt Kommune er hele 43 flygtninge i gang med integrationsuddannelsen, og det spare kommunekassen for mange tusind kroner hver måned. Flygtninge har nemlig ret til integrationsydelse, som for en enlig forsørger kan være op til 12.211 kroner pr måned. Når flygtninge starter på IGU, er det dog deres praktikvirksomhed, der skal betale løn i stedet.

Dansk Folkeparti er ikke glade for at sende flygtninge i arbejde, derfor vil de have integrationsgrunduddannelsen afskaffet. Et forslag borgmesteren i Jammerbugt mener skal pakkes væk.

- Jeg tror det vil komme til at koste rigtig meget, fordi det vil være svært at få vores flygtninge ud på arbejdsmarkedet. Ellers skal de på passiv ydelse, og det er jo kommunekassen og dermed borgerne i Jammerbugt, der betaler for det. Så jeg går selvfølgelig ud fra, at hvis Dansk Folkeparti afskaffer det her, så sender de en check ud til alle kommunerne, siger Mogens Gade.

Det er dog ikke kun kommunen, der får en økonomisk gevinst ud af at få flygtningene på IGU, også virksomhederne kan se frem til en bonus på op til 40.000 kroner for at have ansat flygtningene.

Her forklarer Udlændinge- og Integrationsministeriet, hvordan IGU virker.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland