LIGE NU:

Første spadestik er taget i Brovst: Nordjylland skal tænke grønnere

Det første spadestik til den nye genbrugsplads i Brovst er taget, så nu skal affaldssorteringen i Nordjylland optimeres.

Brovst Genbrugsplads kommer fra 1. december til at være mere enkel og det bliver lettere at sortere affaldet. 

- Vi har behov for at få genbrugspladser, hvor man kan komme nemt af med sit affald. Vi har brug for, at vi bliver bedre til at sortere. Danmark er nogle af de ringeste i hele Europa til at sortere affald, så det skal være nemt. Hvis ikke det er nemt, og det er overskueligt at komme til at sortere, så får vi ikke sorteret de fragmenter, vi skal. Derfor bygger vi de her nye genbrugspladser, så det bliver nemt at komme til, siger Jens Christian Golding (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune. 

Genbrugspladsen kommer til at ligge på det samme areal som i dag, men ved at lave et plateau, som man kan køre med bilen op på og smide affaldet ned i containeren, skulle det blive endnu lettere at komme af med. 

Det er nemlig lige nu danskerne skal handle og få genbrugt, mener Jens Christian Golding: 

- Det er noget af det vigtigste. Vi står overfor en klimadebat, vi står overfor en grøn omstilling, og vi har simpelthen brug for at genbruge meget mere. Vi bruger jordens ressourcer allerede engang i august måned, og derfor er det også så vigtigt, at vi giver fremtidens unge chancen. Vi har nemlig muligheden for at redde det, som skal reddes, så de også har en planet at leve på, siger han. 

I alt kommer moderniseringen til at koste 22,3 millioner kroner.