02:34

Det startede for tre år siden med et par elever, men i dag blev der taget første spadestik til 40 nye studie boliger 100 meter fra Fjerritslev Gymnasium. Det lille gymnasium har nemlig haft stor succes med at tilbyde gymnasier elever en studiebolig, og det er blevet så stor en succes at man i dag tog hul på tredie ud vielse at studieboliger. I dag findes der studieboliger ovenpå den lokale kro i Fjerritslev, og et nabohus, men de her nye 40 bæredygtige boliger bliver enestående og med fokus på det miljøvenlige. og nogen af de elever der lige nu bor i studiebolig har været med i byggeudvalget og kommet med ideer til indretningen af de nye boliger

Første spadestik taget til 40 nye studieboliger i Fjerritslev

De første studieboliger forventes at stå færdige til februar.

For tredje gang på tre år må det lille gymnasium i Fjerritslev udvide deres tilbud om studieboliger til de studerende, der går på gymnasiet.

Det er nemlig blevet så stor en succes i Fjerritslev med studieboliger, at man tirsdag tog første spadestik til 40 nye studieboliger bare 100 meter fra Fjerritslev gymnasium.

Det startede med et par elever for tre år siden, året efter var det 14, så blev det til 28, og allerede i februar 2020 står de første af 16 helt nye etværelsesboliger med eget køkken og bad klar.

Læs også Studietid: Her får de studerende flest kvadratmeter for pengene

Studieboligerne er i en etage, men derudover er der et fælleshus på næsten 400 kvadratmeter. Byggeriet opføres som bæredygtigt og med fokus på det miljøvenlige fodaftryk.

Vil øge optagsområde

Ved første spadestik deltog Borgmester, Mogens Gade (V), der gerne indrømmer, man hellere end gerne tager kampen op med de store gymnasier i både Aalborg, Nørresundby og Thisted for at lokke unge studerende til byen.

- Antallet af unge mennesker i Danmark er ikke stigende – heller ikke i Jammerbugt Kommune. Så det vi gør, er at gøre optagsområdet større, siger Mogens Gade.

Rektor ved Fjerritslev gymnasium, Bjarne Edelskov Nielsen, var enormt stolt over, det nu er lykkedes at realisere en drøm, som mange ikke havde troet mulig for tre år siden.

- Det er en drøm, der er blevet til virkelighed på meget kort tid, siger Bjarne Edelskov Nielsen.

Studerende kom med byggeforslag

Den sidste, der svingede skovlen, var 2.g-eleven Camille Vad, hun stammer fra Aalborg, men har allerede en studiebolig i forvejen i byen. Hun ser frem til, som en af de første, at flytte ind i de nye flotte lejligheder. Det er en ekstra glæde for netop Camille Vad, der sammen med at par andre studerende fik lov at deltage i et par byggemøder, hvor de fik kom med forslag til, hvad de studerende kunne tænke sig at tilføre de nye studieboliger, og her har bygherrerne været utrolig lydhøre for de mange forslag.

- Vi synes, der skal være en scene og et udeareal, så fællesområdet bliver godt og der er plads til alle, siger hun.

Nu venter Camille Vad og 16 andre studerende spændt på den 1. februar 2020, hvor de efter planen kan flytte ind.