03:21

En trold som næsten 60 år efter at være snittet frem i Nordjylland er på vej til at indtage alverdens filmlærreder i en stort anlagt animationsfilm. I dag var der end verdenspremiere. Det er den nye hollywoodfilm Trolls, der har selveste Gjøltroldene som hovedpersoner. Vores reporter og fotograf var i formiddags trukket i det fine tøj og taget til gallapremiere.

Gjøl har fået sin egen filmstjerne. Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Gjøl og troldene kommer på verdenskortet

”Trolls” havde verdenspremiere i Pandrup søndag formiddag, og folkene fra Gjøl ser kæmpe muligheder i troldeeventyret.

Det er Gjøl-troldene, det hele handler om. De er blevet centrum for den nyeste produktion fra Hollywood. Filmen er en animationsfilm – som vi kender det fra film som Toy Story – og folkene bag filmen kender faktisk godt til det med trolde – for det er de samme, der stod bag succesfilmen Shrek.  

Ambitionerne er kæmpestore, for nu er Gjøl og troldene i kommet på verdenskortet. Det er et samarbejde mellem firmaet Dam Things, som sælger troldene, og amerikanske Dreamworks står bag animationsfilmen Trolls.

- Det er nu gået op for mig, hvor stort det her er. Denne her film kommer til at gå hele vernde  rundt, og der kommer millioner af mennesker ind og ser denne her historie om vores trolde. Og så er den jo så elegant vævet sammen med det oprindelige univers, som Thomas Dam i sin tid skabte omkring troldene, siger Calle Østergaard, direktør i Dam Things.

Dream Worksfilmen om Gjøltroldene får biografpremiere torsdag den 13. oktober.