Hårdt vejr forsinker containerjagt: Snart er halvdelen fundet

Det hårde vintervejr har gjort eftersøgningen efter de tabte containere ud for den nordjyske vestkyst meget vanskelig.

Der driver stadig vraggods og affald op på de nordjyske strande, efter containerskibet Mayview Mærsk tabte 46 containere under stormen Pia den 22. december sidste år.

Der er dog slet ikke tale om de mængder, der ramte strandene hele vejen langs nordvestkysten op til Kandestederne i dagene efter.

Mærsk har siden ulykken været i gang med at lede efter containere på havbunden, men på grund af dårlige vejrforhold har der de sidste to uger kun været et vindue på få dage, hvor det har været muligt at søge efter containere.

Derfor har Mærsk kun haft et aktivt skib i eftersøgningen på det seneste, men om lidt over en uge vil endnu et skib støde til – og forhåbentlig vil vejrsituationen blive forbedret. Det oplyser rederiet til TV2 Nord i dag. De to skibe er begge udstyret med lokaliseringsudstyr og undervandskamera.

Det er indtil nu lykkedes at finde 16 containere, og bjærge en lille del af dem. Fem er drevet op på de nordjyske strande. Dermed er der fundet 21 i alt - og 25 mangler stadig.

Hjørrings borgmester Søren Smalbro er godt tilfreds med den indsats, Mærsk gør for at rydde op efter sig. Det er der nemlig ikke noget lovkrav om, at rederierne gør.

- Når et skib taber en container, er de kun forpligtet til at kontakte SOK - altså Søværnets Operative Kommando, og fortælle det. Men Mærsk har taget den på sig, og sagt, at vi rydder op så godt som vi kan. Og det synes jeg faktisk, de fortjener kredit for, siger han til TV2 Nord.

Mærsk forventer, at eftersøgningen som minimum vil vare nogle uger endnu. Mange af containerne er i dårlig forfatning, så der venter også en stor og svær opgave med at bjærge dem.

Se indslaget nedenfor:


Seneste nyt

fra Nordjylland