02:33

Levendegørelsen af Herregården Bratskov blev i dag åbnet med skønsang af børn fra Brovst Børnehave og vuggestue

Foto: Jan Sørensen

1 af 2

Herregården Bratskov vakt til live

For 19. gang blev der i dag vist kostumer og gamle håndværk frem til dette års levendegørelse af Herregården Bratskov.

Traditionen tro blev arrangementet skudt igang af skønsang. Godt 50 børn fra Brovst børnehave og vuggestue havde taget turen til Herregården for at være med til at åbne dagen.

Det foregik blandt andet med sangene "Jeg er en lille undulat" og "Pruttesangen".

Publikum fik da også et ekstranummer før det hele var færdigt efter et kvarters tid og herefter kunne dagen begynde.

Selma på 3 år var et af de børn, der sang med og for hende var det en stor oplevelse.

- Det kildede i maven, fortalte hun lige efter koncerten.

Det er 19. gang Herregården Bratskov afholder levendegørelsen af herregården. Her kan publikum blandt andet opleve over 70 aktører klædt ud i dragter fra gamle dage, de kan komme ud at køre i hestevogn,  købe sandwich og æbleskiver i cafeen og se en masse håndværk fra gamle dage.

Jens Borrits er slotsherre på Herregården Bratskov når arrangementet løber af stablen. Han har boet i Brovst i over 20 år og været med som slotsherre de sidste fire år.

- Man får et indblik i nogle gøremål i datiden. Hverdagen dengang var anderledes end i dag og kke nær så stresset. Man gav sig god tid og var fælles om det. Det oplever vi også hernede. Det er virkelig et stort fælles arrangement, fortæller han.

Den første torsdag bliver altid åbnet med sang fra børnehavebørnene og så er der et nyt tema på programmet de næste fem torsdage.  Man kan opleve et modeshow med klædedragter fra gamle dage og man kan se hvordan man vaskede tøj.

Arrangementet finder sted fra klokken 10-13.