LIGE NU:

Hesteforening håber på 100.000 til Kræftens Bekæmpelse

På Gl. Klitgaard Camping samler man for sjette år i træk ind til Kræftens Bekæmpelse. Og dette år håber man på at overgå de 90.000 kroner, der tidligere er samlet ind.

I denne weekend er der gang i den helt store indsamling. For sjette år i træk samler foreningen Bjarmi Isheste ind til Kræftens Bekæmpelse ved at afholde ridestævne.

Sidste år i Løkken endte de med et overskud på 90.000 kroner. Og selvom sidste års indsamling endte med et højt beløb, håber arrangør Helle kallmayer, alligevel, at de kan nå endnu højere op i år.

- Kunne vi slå det og komme op på det magiske tal 100.000, så ville vi da være super stolte, siger hun.

Alle deltagere og besøgende er med til at samle ind ved årets helt store Eventsstævne på Gl. Klitgaard Camping.

- Motivationen er, at alle folk er glade, og alle løfter i flok for at støtte det gode formål, samtidig med vi gør det, vi alle bedst kan lide, og det er at ride vores islandske hest, siger Helle Kallmayer.  

Indsamlingen sker med hjælp fra sponsorer, der har givet både mad og drikke, som deltagerne kan købe i løbet af weekenden, og sørget for gaver til en større lodtrækning. Samtidig har alle ryttere betalt for at deltage i det store ridestævne. En af dem er Birgitte Bach Mørk.

- Jeg deltager i de her weekender, fordi jeg synes, det er et enormt godt arrangement at støtte, og så er der en helt fantastisk atmosfære heroppe, og pengene går jo til et formål, som er vigtigt at støtte, siger hun.

Og selvom det også er en konkurrence, er det gode formål den største motivation for deltagerne.

- Det er ikke sådan, at jeg tænker, at jeg går efter præmier. Jeg vil ride ligegyldigt hvad og har det godt med at vide, at de penge vi lægger heroppe - og det stævnegebyr vi har betalt - at det forhåbentlig kan være med til at få ram på en sygdom, som koster rigtig mange mennesker livet, siger Birgitte Bach Mørk, der hvert år deltager i Bjarmi Ishestes Eventstævne.