Seneste nyt:

Indsatsleder frygtede sommerhuse var i fare ved klitbrand i Blokhus

Trods dage med regn gik der fredag ild i en klittop i Blokhus.

Blokhus er kendt som en magnet for turister. Fredag fik nogle gæster i området sig givetvis noget af et chok. Fra et nærliggende sommerhus opdagede de nemlig, at der var brand i den yderste klitrække på Moreavej i Blokhus.

Synet fik dem fluks til at ringe 112 ved 10-tiden. Inden længe var fire brandbiler ude på stedet for at gå i gang med slukningsarbejdet.

- Vi konstaterer, at der er brand i en klittop, og der er cirka 200 kvadratmeter, der er brændt, siger indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab, Bo Isaksen.

-  Ser mærkeligt ud

Det var brandfolk fra Station Pandrup, der kom ud til stedet, og der kom tilmed assistance fra Aabybro i form af en tankvogn.

De seneste dage har budt på regn, så derfor undrer Bo Isaksen sig over, hvordan branden er opstået.

- Det ser mærkeligt ud, at der pludselig går ild i toppen af en klit med det her vejr, men der vil selvfølgelig altid være noget, der er tørt. Jeg tør dog ikke spå om, hvad brandårsagen er, siger han.

Frygtede for sommerhuse

Vinden har for alvor haft fat i Danmark og ikke mindst Nordjylland torsdag og fredag. Derfor frygtede indsatslederen, at branden ville sprede sig.

-  Med den vind der er, kunne der ske en spredning. Vi var bange for de nærliggende sommerhuse, men de kom ikke i fare, udtaler Bo Isaksen.

Han oplyser videre, at sommerhusene lå 50-75 meter fra branden, som blev antændt af græs og marehalm.

De ligger 50-100 meter fra toppen af klitten.