Jammerbugt Kommune åbner gerne flere asylcentre

00:39

Foto: TV2 Nord

1 af 2

Flere kommuner i landet efterspørger flygtninge. Jammerbugt Kommune er en af dem, og kommunen står for 11 asylcentre rundt om i Jylland, og de er klar på at stå for endnu flere.

Jammerbugt Kommune er en af de danske kommuner, som gerne vil tage imod flere flygtninge. Lige nu driver kommunen 11 asylcentre i både Hjørring, Brønderslev og Sønderborg Kommune, og de vil gerne stå for at åbne flere centre i samarbejde med Udlændingestyrelsen. Det skriver jyllands-posten.dk.

- Vi er blevet kontaktet af Udlændingestyrelsen, når der skulle åbnes et nyt center i blandt andet Sønderjylland, fordi vi har erfaring på området. Det har vi sagt ja til, fordi vi gerne vil hjælpe, og hvis vi igen bliver bedt om at være med til at åbne et center i en anden kommune, vil vi være positive over for det. I al beskedenhed er vi gode til det, så vi er klar til flere, siger Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune (V) til jyllands-posten.dk.

I 2014 var der et overskud på mellem fem og syv millioner kroner i kommunekassen i Jammerbugt Kommune på grund af de 11 asylcentre. Derudover er centrene også med til at skaber flere jobs. Driften af asylcentrene har skabt over 100 arbejdspladser, imens der også er kommet flere jobs i børnehaver og folkeskoler, da asylsøgerne bruger kommunens tilbud.

- Staten kommer jo ikke frivilligt og placerer arbejdspladser i Jammerbugt Kommune. Derfor er vi nødt til at etablere nogle selv, og det her er en måde at gøre det, siger Mogens Gade til jyllands-posten.dk.

Forsiden lige nu