Foto: Torben Hansen

Jammerbugt Kommune er turisternes foretrukne

Med lige under 1,6 millioner turist-overnatninger i 2018 var Jammerbugt Kommune den mest besøgte i Nordjylland.

Jammerbugt Kommune er stadig med helt i top i dansk turismes superliga. Kommunen, der har omkring 38.500 indbyggere, er nemlig også hjemsted for turistmagneter som Fårup Sommerland, Blokhus Strand, Rødhus Strand og de tilhørende sommerhusområder.

Det fremgår tydeligt af den opgørelse som Dansk Erhverv har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Den viser at Jammerbugt Kommune med lige under 1,6 millioner turist-overnatninger i 2018 var den femtemest besøgte kommune i hele landet.

Kommunen er kun overgået i 2018 af Tønder, Ringkøbing-Skjern, Varde og (ikke overraskende) Københavns kommuner.

Tre kommuner i top-10

Lige efter Jammerbugt Kommune følger Hjørring Kommune på en sjetteplads og Frederikshavn på en ottendeplads. Tilsammen har de tre kommuner faktisk fire gange så mange overnatninger som Aalborg Kommune.

”Turismen er en nordjysk styrkeposition, som er helt afgørende for landsdelen, ikke mindst i kraft af den vækst og de arbejdspladser, som turisterne skaber i overnatningsbranchen, på restauranterne, hos kulturinstitutioner og forlystelsesparker og hos den lokale købmand. Derfor er det afgørende, at Nordjylland også i årene fremover formår at fastholde og udvikle sin popularitet blandt danske og udenlandske turister. Hvis det skal lykkes, kræver det at turismeerhvervet får gode udviklingsmuligheder.”, udtaler Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Se hele top-10 listen over turisternes yndlingskommuner herunder: