LIGE NU:

Klarborg-nisserne kom hjem til 30 års jubilæum

Efter at have heddet Trip Trap-nisserne i årevis er de berømte nisser nu tilbage under deres oprindelige navn, Klarborg - og det i tide til et jubilæum.

Smilende ansigter, røde huer og små tykke maver, der titter frem under nissetøjet. Det er grundopskriften på den succes, Etly Klarborg lagde grundstenen til, da hun bare var en lille pige og ikke kunne lade være med at lege med ler.

Siden blev rettighederne til Klarborg-nisserne overdraget til Rikki Tikki Company og kom under mærket Trip Trap, men tidligere på efteråret hentede Etly Klarborg sine nisser hjem igen efter en længere strid med virksomheden.

- Nu er de kommet hjem til mor igen, hvor de hører hjemme, siger Etly Klarborg fra sit værksted Gammelbo på Rødhusvej ved Moseby.

Og det var lige i tide til nissernes jubilæum. 30 år fylder de i år, nisserne med de specielle historier og personligheder.

- De er lavet efter nogen i min familie, hver og én, siger Etly Klarborg, som har brugt sin ældste søn som en af inspirationskilderne til nisserne.

Gennem årene er det blevet til 350 forskellige Klarborg-nisser. Og Etly Klarborg har ingen planer om at stoppe produktionen lige foreløbig.

- Folk spørger mig godt nok, om det ikke bliver kedeligt at sidde og lave nisser hele tiden, men der må jeg sige nej. Det er en glæde hver eneste dag, siger nissemor.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden