LIGE NU:

Knallertbøller står til større bøde

To unge i Fjerritslev blev taget i at køre for hurtigt på knallert - og politiet kom i snak med flere unge om den farlige kørsel.

Nordjyllands Politi slog mandag til i en mindre aktion i Fjerritslev rettet mod larmende knallerter.

To knallertkørere blev standset. Pludselig kom 10 unge til stedet. Og det gav mulighed for at gå i god dialog ude på stedet om trafiksikkerhed.

Det oplyser den ansvarlige for indsatsen, politikommissær Michael Karstenskov, i en pressemeddelelse.

- Vi planlagde en hurtig aktion, fordi vi havde modtaget flere borgerhenvendelser om ulovlige knallerter, der kørte hasarderet i Fjerritslev by, siger politikommissæren.

Tre medarbejdere tog opstilling i Fjerritslev midtby, da meldingerne fra borgerne gik på, at det var her, at knallerterne ofte kom larmende forbi. Og ganske rigtigt: Kort tid efter var der ’fangst’: To knallerter kom fræsende forbi, men betjentene stod klar. Og da de holdt stille i nærheden, rettede betjentene henvendelse til de to unge knallertkørere på 15 og 16 år.

quote Rygterne om vores aktion spredte sig som ringe i vandet, og resten af dagen var der meget stille i Fjerritslev by.

Michael Karstenskov, politikommissær, Nordjyllands Politi

Den unge ejer på den ene knallert kunne fortælle politiet, at den kunne køre mellem 90 og 100 km/t, mens den anden knallert kunne nå en topfart på 60 km/t.

- Rygterne om vores aktion spredte sig som ringe i vandet, og resten af dagen var der meget stille i Fjerritslev by, lyder det fra Michael Karstenskov, der håber, at roen fra larmende knallerter forsætter en rum tid endnu som følge af aktionen.

Kom i snak med de unge

Politikommissæren fortæller, at aktionen medførte, at der efterfølgende opstod en rigtig god mulighed for en forebyggende dialog med en gruppe på cirka 10 unge fra Fjerritslev. De kom nemlig pludselig til stedet i forbindelse med kontrollen.

- Vi fik blandt andet talt med de unge om følgerne af at køre stærkt. Dét har mange vinkler: Det er farligt, det giver dyre bøder og kan også have alvorlige konsekvenser for andre menneskers førlighed, hvis man kører nogen ned – for nu blot at nævne nogle eksempler på vores snak med drengene, forklarer politikommissær Michael Karstenskov.

De to unge på de ulovlige knallerter vil senere modtage en større bøde, ligesom de får en betinget frakendelse af førerretten til lille knallert. Begge knallerter befinder sig lige nu i synshallen, hvor de skal undersøges nærmere af en bilinspektør.

 

Hanklit 2 advarsel

Politiet advarer: Sten på størrelse med fodbolde falder ned på stranden

genåbning erhvervsuddannelse himmerlands erhvervs- og gymnasieuddannelser Aars

play Erhvervsuddannelser er genåbnet i fuldt omfang: - Det er sat'me dejligt, lyder det fra murerlærling

kylling teaser sous vide

Hessel reddede kyllings liv med en sous vide

20210421-181055-L-1920x1280we

AaB vinder 3-2 over OB

Hanklit 2 advarsel

Politiet advarer: Sten på størrelse med fodbolde falder ned på stranden

genåbning erhvervsuddannelse himmerlands erhvervs- og gymnasieuddannelser Aars

play Erhvervsuddannelser er genåbnet i fuldt omfang: - Det er sat'me dejligt, lyder det fra murerlærling

Til forsiden

Til forsiden