LIGE NU:

Ko nummer 1246 kviede sig ved at komme hjem

Et år gammel kvie fra Brovst er endelig kommet hjem efter at have været på springtur i mere end to måneder. Landmanden er glad og holder hende nu inde, så hun ikke stikker af igen.

Tirsdag den 2. august skulle have været en glædens dag hos landmand Jan Søgaard Poulsen på gården mellem Brovst og Fjerritslev. Besætningen skulle lukkes ud på mark - og deriblandt kvie nummer 1246. Men dagen blev starten på mere end to måneders uvished. For netop kvie nummer 1246 stak af.

- Den tog bare flugten i meget højt tempo, og jeg tænkte, at med den fart bliver den hurtig træt og kommer hjem igen, fortæller landmand Jan Søgaard Poulsen.

Kvie nummer 1246 ville det anderledes. For der skulle gå hele 16 dage før, der igen var livstegn fra den bare et år gamle kvie.

- Jeg kørte rundt i området de første dage for at lede efter hende, jeg var inde hos nogle naboer og genboer, der også har sort-brogede kvæg, men der var hun ikke, fortæller Jan Søgaard Poulsen.

Det var først efter 16 dage, at nogle jægere henvendte sig til landmanden for at fortælle, at kvien var set i et skovområde i Tingskoven. De havde set den tidlig morgen og aften.

- Jeg tog ud med noget foder til hende nogle gange, og jeg så hende - og jeg havde egentlig frygtet, at hun ville være helt radmager, men det var hun ikke. Hun havde fundet nogle kødkvæg at gå sammen med, og hun havde fået noget at spise, fortæller Jan Søgaard Poulsen.

Han mener selv, at han har taget situationen meget roligt, men efterhånden som dagene og ugerne gik uden, at kvie nummer 1246 vendte hjem, så foreslog nogle jægere, at de ville skyde den løse kvie.

- Arrgh, det ville jeg være træt af, for hun ligger i top tre i index, siger landmanden med den løsslupne kvie.

Den fine placering i index betyder kort fortalt, at kvien har nogle gode gener fra henholdsvis moren og faren. 

Heldigvis blev det ikke aktuelt at skyde kvien, for de seneste dage har hun befundet sig i - må man formode - godt selskab på en gård omkring ti kilometer fra hjemstedet.

- Kvien gik sammen med nogle andre kvæg, og da landmanden der skulle have sine kvæg ind, så fulgte hun med - og ja, så blev hun kørt hjem i kreaturvogn, fortæller Jan Søgaard Poulsen.

Nu er nummer 1246 atter hjemme, hun virker ifølge ejeren stadig lidt forstyrret,  og det har lange udsigter før, hun får lov at komme ud igen.

- Nej, nu holder jeg hende inde frem til foråret, så hun ikke stikker af, og ja, hun er nok lidt af et problembarn, siger Jan Søgaard Poulsen, der også har moren til kvie nummer 1246 hjemme på gården.

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

010321 Krisehjælp til Minkavlerer

play Minkavlere ramt som terrorofre

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

Til forsiden

Til forsiden