Kristian planter for 37 millioner kroner ny nordjysk skov

Ny skov med flere end 100.000 træer og buske skal sikre rent grundvand.

Naturstyrelsen har netop færdigplantet anden og indtil videre sidste etape af en ny stor skov ved Aabybro og Biersted i Jammerbugt Kommune.

På den anden etape, som blev påbegyndt for nogle uger siden, plantede Naturstyrelsen næsten 40.000 træer, buske og planter på flere gamle marker ved Biersted Bakkeø.

For præcis et år siden færdiggjorde man første etape af det såkaldte skovrejsningsprojekt, og dengang fik man sat omkring 77.000 planter i jorden. Derfor er der nu plantet 117.000 nye træer, buske og planter til områdets nye såkaldte 'Folkeskove' ved Biersted. 

Allesammen doneret af privatpersoner og primært virksomheder der har doneret dem via skovrejsnings NGO'en Growing Trees Network.

Den nye skov består af flere danske træ- og buskarter, og bøg og eg er plantet som hovedtræart.

- Vi har valgt en masse arter, der er blomstrende og hører hjemme i Danmark, og derudover planlægger vi en hel del områder til aktiviteter som for eksempel en hundeskov, og vi laver også rideruter og shelterplads i området, fortæller Kristian Trier Nipper, der er naturgeograf ved Naturstyrelsen.

Klart formål med skoven

Det er Naturstyrelsen, der står for skovrejsningen i samarbejde med Jammerbugt Kommune og Aabybro Vand.

Et samarbejde, der er kommet i stand for at sikre grundvandsbeskyttelsen til netop Aabybro Vand. På den måde kan områdets mange beboere være sikret rent vand langt ud i fremtiden.

- Når der bliver rejst skov på offentlige arealer, så kommer der skovlov på de arealer, og så er det sikret i fremtiden for noget som eventuelt kunne svine på arealerne, forklarer Kristian Trier Nipper.

Vil gerne plante mere

Projektet er budgetteret til at koste 37,8 millioner kroner, hvoraf 30 millioner bruges på køb af jord. 

Jammerbugt Kommune og Aabybro Vand er med i finansieringen af projektet med sammenlagt cirka 60 procent af udgifterne til jordopkøb.

Indtil videre er der ikke planlagt nogen 3. etape af projektet, men hos Naturstyrelsen håber man at få mulighed for at plante endnu mere skov i området.

- Det kommer an på, om der er nogen i området, der kunne have interesse i at sælge jord til projektet, og så står vi klar til at fortsætte.

Du kan læse mere om skovrejsningsprojektet på Naturstyrelsens hjemmeside.


Seneste nyt

fra Nordjylland