Kunstnere i Jammerbugt-området åbner deres værksteder

I forbindelse med Jammerbugt Kulturuge er der denne weekend Open Art Jammerbugt, hvor en lang række kunstnere i Jammerbugt-området har åbnet dørene for offentligheden til deres atelier, så man kan se, hvordan deres arbejde med kunsten foregår.

Både kunstnere inden for keramik, maleri, pileflet og smedekunst tog i dag imod en masse fremmede mennesker i deres allerhelligste arbejdsrum. Nemlig lige der, hvor kunsten bliver til. I kunstnernes værksteder eller atelierer.

Og der har da også været pænt med gæster i atelieret hos keramikkunstner Jens Hostrup ved Slettestrand lørdag og søndag.

En af de fremmødte gæster er Hanne Linde, der har taget turen med sin mand helt fra Horsens til keramikkunstneren i det nordjyske.

- Vi blev opmærksomme på Open Art Jammerbugt, da vi kontaktede kunstneren, fordi vi også skulle hente en gave heroppe, så det passede rigtig godt, at der var åbent atelier hos nordjyske kunstnere, siger Hanne Linde.

Ifølge Jens Hostrup så er det også for at møde de lokale beboere og for at præsentere sine produkter, at han er en del af Open Art Jammerbugt.

- Der kommer rigtig mange og besøger os fra hele Danmark og fra udlandet, men de lokale har lidt sværere ved at finde rundt, siger Jens Hostrup med et glimt i øjet.

quote En god oplevelse. Det håber jeg, gæsterne får. Det er det primære for mig.

Jens Hostrup, keramiker, Slettestrand.


Fra rod til fletkurv

For Helle Thorhauge i Brovst handler det også om at udbrede sit håndværk, og så er det en bonus, hvis hun ovenikøbet også kan medvirke til at gøre noget godt for klimaet.

- Jeg vil gerne udbrede kendskabet til pilen og udbrede interessen for håndværket, og så synes jeg da også, vi skal begynde at bruge de her kurve for eksempel i stedet for plastikposer, siger Helle Thorhauge.

Pileflet er for Helle Thorhauge en livsstil, og hun står selv for hele processen omkring det - lige fra at dyrke pilen til de færdige flettede produkter i pileflet.

Det vigtigste er en god oplevelse 

Efter første dag med Open Art Jammerbugt blev der gjort status hos Jens Hostrup i hans keramikværksted ved Slettestrand, og han er sikker på, det giver en indsigt for dagens gæster, og at de kan tage en oplevelse med sig fra atelieret.

Keramik lavet af keramiker Jens Hostrup ved Slettestrand. Brændingsteknikken hedder raku og stammer fra Japan.
Keramik lavet af keramiker Jens Hostrup ved Slettestrand. Brændingsteknikken hedder raku og stammer fra Japan.


- En god oplevelse. Det håber jeg, de får. Det er det primære for mig. Jeg vil tro, der var 35-40 stykker forbi i går, så det er meget pænt, siger Jens Hostrup.

Og gæsterne. De lærer kunstnerne lidt bedre at kende.

- Jeg synes, det er en stor oplevelse at komme ud at se, hvordan det er ved en kustner. Det er noget andet, når man er ved kunstneren, end hvis man er et sted og kigger på en hylde med kunst fra 27 forskellige. Man kan mærke passionen, siger Hanne Linde.  


Seneste nyt

fra Nordjylland