Seneste nyt:

Landsby På Prøve: Flere familier skal prøve at bo i Trekroner

Trekroner-området i Jammerbugt Kommune er igen igang med Landsby på prøve konceptet og denne gang i en udvidet version med flere huse og en fastholdelsespakke.

Fire huse og fire nye familier. Det er ingredienserne i det nye tilbud, som Trekroner-området nu disker op med for at få flere tilflyttere.

Området blev kendt, da man lancerede ideen om tilflytterpakken, hvor nye familier kunne bo gratis på prøve i en tre måneders periode samtidig med at de fik tildelt gratis bil, idræt, havehjælp og børnepasning.

Dengang var der et hus og en familie, men nu udvides konceptet altså til fire huse og fire familier.  Konceptet kom vidt omkring i Danmark og familier fra både Aalborg, København og Holland har afprøvet ideen, siden den blev lanceret for første gang i 2015.

En bosætningskampagne, som var nyskabende, når der skal skabes synlighed omkring bosætning i landdistrikter, og den bragte så meget opmærksomhed med sig, at området samtidig blev Danmarksmester i Landdistriktsudvikling i 2016, da de blev tildelt titlen Årets Landsby 2016 af Landdistrikternes Fællesråd.

quote Det vil være dejligt, at der kommer lys i vinduerne og flere børn i skolen og idrætsforeningen

Anne Nøhr Ringgren, idemageren bag Landsby på prøve konceptet.

- Vi har nogle tomme huse rundt omkring i landsbyerne, og dem vil vi gerne hjælpe med at fylde, siger Anne Nøhr Ringgren, idemageren bag Landsby på prøve konceptet.

Flere landsbyer er med

Landsbyklyngen bestående af seks mindre landsbyer beliggende i Jammerbugt Kommune er nu igen gået sammen om at skabe motivation for bosætning i de små landsbyer, og denne gang sker det med en udvidet version af Landsby på prøve konceptet.

- Det vil være dejligt, at der kommer lys i vinduerne og flere børn i skolen og idrætsforeningen og i stedet for bare at have vores ene permanente tilflytterhus på Skolevænget 4 i Trekroner, så er der indgået aftale med ejere af huse i både Bonderup, Skræm og Haverslev, som enten har husene til udleje eller til salg, så vi også kan sætte nye familier ind i dem. På den måde kan vi gøre Landsby på prøve konceptet større og forhåbentlig også skabe øget bosætning. Vi synes det er en god måde for nye familier at lære os at kende på, da det hele jo både er gratis og uforpligtende. Så kan familierne ved selvsyn opleve det hele og danne deres helt egen indtryk af vores lokalsamfund, siger Anne Nøhr Ringgren.

Hidtil er det lykkedes at finde familier til konceptet, men initiativtagerne er lidt spændte på, om de kan være så heldige at finde fire nye familier, der har lyst til at prøve landsbyområdet af og få øje på de særkender og herligheder, der er i Trekroner-området.

- Nu skal det prøves, og så må vi se om interessen er stor nok. Det håber vi, fastslår Anne Nøhr Ringgren.

Fastholdelsespakke til tilflyttere

Noget nyt i konceptet er også lanceringen af en ”fastholdelsespakke”.

Det er en pakke, der er sammensat i tilfælde af, at en familie vælger at købe hus og blive i området efter prøveperiodens ophør. Indholdet i pakken er håndværkerhjælp, rengøring eller måske gratis hvidevare, flyttehjælp eller endda en gris – parteret og klar til fryseren.

Her kan familien, der vælger at blive i området efter de tre måneder vælge tre ting fra listen, som de ønsker at gøre brug af eller få tildelt.

Samtidig bliver der arrangeret spis-sammen aktiviteter med andre prøvefamilier i området, og er der interesse for det kan familien også blive budt på middag hos en lokal familie, som kan hjælpe til med at de kommer godt på plads og svare på opståede spørgsmål.

 

- Fastholdelsespakken er også et nyt tiltag i konceptet. Det er blevet lavet for at synliggøre, at vi faktisk går langt for at hjælpe nye familier godt på plads i vores område og også gerne vil ”belønne” deres motivation for at flytte hertil. Er man helt ny i et område, så kan det måske være svært lige at overskue det hele, eksempelvis at forholde sig til alle de nye ting og nye bekendtskaber. Der er måske endnu ikke skabt så meget netværk imellem det eksisterende landsbysamfund og den nye familie, så vi vil gerne sikre os og hjælpe til med, at de føler sig velkomne og inkluderer dem, så de bliver en del af lokalsamfundet. Vi stiller os til rådighed, så de kan trække på vores lokale viden og kompetencer. Det er netop sådan noget vi kan i de her små samfund. Derfor har vi oprettet fastholdelsespakken under Landsby på prøve konceptet, siger Anne Nøhr Ringgren.

Den unge børnefamilie siger for en stund farvel til en 77kvm lejlighed i København og prøver hvad det vil sige at bo i et mindre bysamfund. Familien får i perioden et hus og en bil stillet tilrådighed, børnepasning, havehjælp er også inkluderet i pakken.
Velkommen til Danmark og Trekroner. Far, mor og to børn fra Holland var en del af Landsby På Prøve-konceptet

Interesserede familier skal sende en motiveret ansøgning senest 10. januar 2020 for at komme i betragtning til Landsby på prøve. Udvælgelsen af familier sker i Samrådet Liv i By og Skole i Trekroner, og de udvalgte vil blive kontaktet umiddelbart efter ansøgningsfristens udløb.


Forsiden lige nu

julebag thumbnail 1 med tekst

play Christiane bager julen ind: Opskrift på lækre havretoppe

261122 Trøffel og Dorthe viaa 4407

gallery Dorthes kæmpefund kan være mange penge værd

261122 JOhnny Hansen og frue

play Kandis-Johnny synger julen ind i Ålbæk

261122 Østervrå Storskærm chlu 4406

play Mæhle sender VM-hilsen til sin hjemby

julebag thumbnail 1 med tekst

play Christiane bager julen ind: Opskrift på lækre havretoppe

261122 Trøffel og Dorthe viaa 4407

gallery Dorthes kæmpefund kan være mange penge værd

261122 JOhnny Hansen og frue

play Kandis-Johnny synger julen ind i Ålbæk

261122 Østervrå Storskærm chlu 4406

play Mæhle sender VM-hilsen til sin hjemby

SPLIT bjarne og kristian

'Meget mystisk': Intet krav om undervisning i kræftfremkaldende støv undrer

20210712-092354-6-6000x4000ma

Ramte deres børn: Forældre tager sag om dødsensfarlig støv i egne hænder

retten i aalborg

play Sigtet for at have krænket tyve børn: Det skete der i retten i dag

20221122-132841-7-4000x2667ma

EU på vej med strammere asbestlovgivning: - Asbestofre skal garanteres en kompensation

ELSK tøj

Tøjvirksomhed går mod strømmen: Åbner butik i krisetid

112 alarm politi politibil

Ung mand utilfreds med bortvisning, nu er han sigtet for vold

seerbillede

Varm lørdag for årstiden

20210712-092354-6-6000x4000ma

Ramte deres børn: Forældre tager sag om dødsensfarlig støv i egne hænder

retten i aalborg

play Sigtet for at have krænket tyve børn: Det skete der i retten i dag

251122 Skoleruin Aalborg

play Skoleruin bliver stående: Udvalg skrotter planer for højhusbyggeri

010917 Retten i Hjørring

Fængsel og sexologisk behandling: Far dømt for overgreb på udviklingshæmmet adoptivdatter

Politihunden Ivan

Hund reddede bortløbet udviklingshæmmet - og bed hende

SPLIT 2 BILLEDER.00_00_00_23.Still001

Giftigt støv gjorde Dorte og Jens Peter syge: - Det bekræfter desværre vores mistanke

80_percent

play Ingen systematisk undervisning i farligt stof: Elever tænker "wow", når de hører om det

center manager

play Storcenter forventer 35.000 kunder Black Friday

def_thumb,50_percent

liveblog Live fra retssag om misbrug af børn: Piger kommer med anklager "for at få opmærksomhed"

elsk 1

Tøjvirksomhed går mod strømmen: Åbner butik i krisetid

Til forsiden

Til forsiden