LIGE NU:

Video: Se julelysene blive tændt i Skulpturparken i Blokhus

TV2 Nord sendte direkte, da julelysene blev tændt i Skulpturparken Blokhus. Se eller gense sendingen her.

Selvom kalenderen kun viser november, så var der søndag eftermiddag masser af jul i Skulpturparken i Hune ved Blokhus. 

Efter to ugers forberedelse var det nemlig den 1. november, at Skulpturparken skød julen i gang ved at tænde 1,5 million julelys. Parken er i november og december nemlig omdannet til juleskulpturpark.

quote Vi begyndte at købe julegaver allerede i sommer. Så selvom det kun er november, så synes jeg altså ikke, at man kan jule for tidligt

- Sara Pugdahl Pedersen, Tårs

Juleglade nordjyder mødte op

Lystændingen lokkede flere til. Både nisser og julemænd var mødt op, men også juleglade nordjyder var trukket i det varme tøj for at tage forskud på juleriet.

- Vi begyndte at købe julegaver allerede i sommer. Så selvom det kun er november, så synes jeg altså ikke, at man kan jule for tidligt, siger Sarah Pugdahl Pedersen fra Tårs, der sammen med sin kæreste, sine fire børn og et vennepar var taget til Blokhus for at se på julelys.

Det store juletræ i midten af parken, som blev tændt omkring klokken 17, er 17,5 meter højt. Sammen med hjerter, stjerner og alle andre lysende genstande udgør det i alt 1,5 million lys, som er i skulpturparken.

- Det giver så meget julehygge omkring familien. Det er bare dejligt, siger Sarah Pugdahl Pedersen.

Artiklen forsætter under videoen:

 

Coronavenlig udgave

I år foregik arrangementet i Blokhus i en coronavenlig udgave. 

 - Vi tager alle fornødne forholdsregler og overholder naturligvis sundhedsstyrelsens anbefalinger. Der er ensretning i parken, gratis mundbind til alle gæster, corona-officials, der sikrer, at retningslinjerne overholdes, flere ind- og udgange i weekenderne og vi arbejder intensivt på også at give gæsterne mulighed for at booke billetter hjemmefra, så de undgår at skulle i kø, siger John Andersen, der er indehaver af Skulpturparken Blokhus.

Sidste år besøgte godt 50.000 personer udstillingen i løbet af november og december måned. Men i år er forventningen, at endnu flere vil lægge vejen forbi.

Skulpturparken har åbent hver dag i november og december fra klokken 11 til 21.