Mejerifamilie gennem 50 år: - Der har altid været noget at lave
Der var Ryå Is på menuen, da Aabybro Mejeri fejrede sit 50 års jubilæum.
Mens andre mejerier er lukket på stribe, består Aabybro Mejeri – og det går godt. Faktisk så godt, at familien Lindhardt kan fejre 50 års jubilæum.
Det er 130 år siden, Aabybro Mejeri startede op, og for 50 år siden overtog familien Lindhardt mejeriet. Halvtredsårsjubilæet blev fejret ved en stor reception, hvor der selvfølgelig var is på menuen.
- Jeg synes, det er helt fantastisk, at min familie har været her i Aabybro så længe. Det har bestemt ikke været nogen selvfølge, siger Niels Henrik Lindhardt, der er den nuværende ejer af mejeriet.
I begyndelsen var det Lurpak Smør, der primært var i fokus på mejeriet. Men så kom der en ny spiller ind på banen – Kærgården, som nordjyderne lynhurtigt tog til sig. Det betød, at man måtte tænke i nye baner på Aabybro Mejeri. Og med inspiration fra en tur til Island opstod idéen om at lave is.
Siden da er Aabybro Mejeri blevet kendte for deres is, Ryå Is – og deres energitætte is, som gives til underernærede og syge.
Det var Anker og Ingeborg Lindhardt, der for 50 år siden overtog mejeriet. Nu drives det af sønnen Niels Henrik Lindhardt. Også Niels Henriks to sønner har haft hænderne i mejeriprodukterne siden de var små – og de har nydt at vokse op i en familievirksomhed.
- Det har betydet alt for vores opvækst. Der har altid været noget at lave. Vi har altid hjulpet til, og det har været sjovt, siger Niels Jørgen Lindhardt og Hans Christian Lindhardt.
Hans Christian Lindhardt er ved at uddanne sig til mejerist, og han afviser ikke, at det i fremtiden bliver ham, der fører traditionen videre og står i spidsen for Aabybro Mejeri.