Mikkel og Christian udstiller flotte dyre-skulpturer af genbrugstræ

I påsken udstiller Mikkel og Christian deres værker sammen med 22 andre kunstnere.

Det er ikke den trojanske hest, der er flyttet ind i Skulpturparken i Blokhus, men det er dog trods alt en hest lavet af træ.

Træhesten er kreeret af Mikkel Munk Iversen og Christian Steen Møller, der laver værker af det overskydende træ, de har på deres arbejde som teaterteknikere. 

- Vi havde nogle materialer, der var vind og skæve, og som vi ikke kunne bruge inde på Teater Nordkraft, fortæller Mikkel Munk Iversen, der arbejder som scenemester.

- Når det ikke kan blive til scenografi, kan det være, at det kan bruges til noget andet. Men jeg ved ikke lige, hvorfor vi kom til at bygge en hest - nok fordi vi begge synes, det var sjovt, tilføjer Christian Steen Møller. 

250324 19 IN Genbrugsfestival Blokhus Still1

Naturen kan få glæde af kunsten 

De kalder selv deres tilblivelse af værker for 'kreativ oprydning', og oprydningen må siges at passe perfekt ind i Skulpturparkens første genbrugsfestival. 

Der må gratis udstilles genbrugsværker i parken i håbet om at inspirere andre til at give gamle sager nyt liv. 

- Det er megafedt, hvis folk ser det, vi - og andre - har lavet og selv giver sig i kast med at være lidt kreativ, lyder det fra teatertekniker Christian Steen Møller. 

Se indslaget herunder:

Mikkel Munk Iversen og Christian Steen Møller laver værker af det overskydende træ, de har på deres arbejde som teaterteknikere. Derfor udstiller de sammen med 22 andre kunstnere her i påsken deres værker til Genbrugsfestival i Skulpturparken i Blokhus. Og de to kollegaer håber, at det kan blive til gavn for en vigtig sag.

De to kreative sjæle gør det også med naturen for øje. 

- Det er muligt at byde på den (makrel-skulptur, red.), og så går pengene fra et eventuelt salg til Danmarks Naturfredningsforening, som arbejder på at genoprette havmiljøet i de danske farvande, siger Christian Steen Møller, før Mikkel Munk Iversen supplerer sin makker.

- Det er ikke fordi, at det skal være super politisk. Men når man alligevel har taletid, kan man godt sige, 'hey, det er også et smukt dyr makrellen, og den smager også godt. Måske kan vi gøre et eller andet for, at de ikke uddør, så vi faktisk også kan spise dem om ti år'. 

Trækunstnerne får meget ros for deres projekter, men for nu bliver det et hobbyprojekt for dem. 
Seneste nyt

fra Nordjylland