"Farvel min ven gak ud og vandre. Kom snart igen med mange andre", står der på halvtredseren. Foto: Tommy Hald

Mysterium opklaret: Trist historie bag digt på 50’er

En halvtredskroneseddel med et digt gik i denne uge viralt på Facebook. Nu er historien bag blevet opklaret.

Det hele startede tirsdag aften, hvor Tina Madsens søn havde været på tanken i Pandrup for at hente en kaffe til sin mor.

- Så kom han tilbage med byttepenge, og der havde han allerede set, at der stod noget på den her halvtredser, siger blomsterbinder Tina Madsen.

På sedlen stod et kort digt, som nogen havde skrevet tidligere. Digtet lød:

Farvel min ven gak ud og vandre. Kom snart igen med mange andre.

Tina Madsen tog et billede af sedlen og lagde op på Facebook, hvor hun efterlyste digtets forfatter. Herefter gik opslaget viralt, og det er i skrivende stund blevet delt 9400 gange.

Efterlysningen bar frugt, og i dag blev Tina Madsen kontaktet af en, som kendte baggrunden for digtet. Digtet blev skrevet for tre år siden, og der ligger desværre en trist historie bag. Der er nemlig tale om et afskedsdigt inden et selvmord.

- En ældre 67-årig herre har været inde på Cafe Pingo i Fredensborg på Sjælland, og der har han efterladt den her halvtredser med den tekst, der står herpå. Han havde gjort nogle ting. Han var gået hen for at spise på sit yndlingssted, og så var han stille og rolig gået ned til Esrum sø. Der havde han lagt sine briller og sin kasket og så var han gået i søen for at komme væk herfra, fortæller Tina Madsen.

Det betyder også, at halvtredserens rejse nu er slut. Tina Madsen har besluttet at beholde den:

- Det er en lykkehalvtredser, den her, siger Tina Madsen.