LIGE NU:

Nordjysk sogn lukkes ned på grund af høje smittetal

Kollerup-Fjerritslev Sogn lukkes midlertidigt ned fra tirsdag den 13. april, fordi antallet af coronasmittede har oversteget de grænser, som er fastsat i forbindelse med genåbningen af Danmark.

Som en del af planen for genåbningen af Danmark er der udarbejdet en model for hurtige og effektive lokale nedlukninger baseret på automatik, hvis der sker en lokal stigning i smittede med covid-19. Det rammer nu et nordjysk sogne, hvor der bliver gennemført en lokal nedlukning.

Der er tale om Kollerup-Fjerritslev Sogn, som ligger i Jammerbugt Kommune. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi har en tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, og vores sundhedsteam gør et stort stykke arbejde for at smitteopspore og rådgive de smittede og kontakter hertil. Jeg kan kun opfordre til, at alle lader sig teste. På den måde kan alle hjælpe med til at opdage smittekilder, og dermed få inddæmmet smitten hurtig, siger borgmester Mogens Christen Gade (V).

Det er ifølge borgmesteren et større udbrud af coronasmitte blandt eleverne på Fjerritslev College, der har fået smittetallene i Kollerup-Fjerritslev Sogn til at stige.

- Vi så smittetallene blandt college-eleverne stige i løbet af påsken, og der er allerede iværksat tiltag for at tage hånd om problemet og stoppe smittespredningen, siger Mogens Christen Gade til TV2 Nord.

Smittetal skal nedbringes

I forbindelse med genåbningen af Danmark er der sat tre kriterier for, hvornår et sogn eller en kommune skal nedlukkes midlertidigt. De er:

• Incidensen i et sogn overstiger 400 smittede med covid-19 per 100.000 borgere per uge

• Der er registreret flere end 20 smittetilfælde i alt de sidste syv dage

• Og positivprocenten er på to procent eller mere

Kollerup-Fjerritslev Sogn nedlukkes midlertidigt, da incidenstallet i den del af Jammerbugt Kommune er over 585, der er 22 nye smittede i den seneste uge, og 2,5 procent af de testede er positive.

Nedlukning af sogne skal ophæves, når sognet en uge i træk har været under niveau for ét af ovenstående tre parametre. Det vil sige, at sognet enten har haft en incidens under 400 i en uge, har haft 20 eller færre nye smittetilfælde på en uge, eller at positivprocenter er under to procent i en uge i træk.

- Jeg har en forventning om, at vi ret hurtigt kommer under de 20 smittede og kan åbne igen. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi må lukke ned, og nedlukningen kommer minimum til at vare en uge, siger Mogens Christen Gade.

Nedlukningen af Kollerup-Fjerritslev Sogn kommer ifølge borgmesteren til at berøre Fjerritslev Skole, Fjerritslev Gymnasium og SOSU Nords afdeling i Fjerritslev.

Følgende lukkes midlertidigt ned fra tirsdag den 13. april:

Dette lukker ikke:

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden