Nørhalne har før været på barrikaderne for at forsvare byens tilbud. Dengang var det skolen, man kæmpede for - nu er det børnehave, vuggestue og dagplejere. Arkivfoto. Foto: Thomas Gaardsmand

Nørhalne kæmper for sine vuggestuer og børnehaver

Jammerbugt Kommune lægger op til en dagtilbudsreform, og det har fået forældre i Nørhalne til at se rødt. Nu samler de underskrifter ind for at bevare byens tilbud.

Borgerne i Nørhalne lader sig ikke bare sådan lige kue, når Jammerbugt Kommunes politikere udstikker nye retninger. Så når de folkevalgte i kommunalbestyrelsen lægger op til at gøre byens børnehave til en del af skolen og at oprette en kommunal vuggestue, ja, så stejler borgerne. For de vil selv sagt ikke være med til en forringelse af de tilbud, byen har nu.

- Vi vil udvikling, men udvikling betyder ikke afvikling af noget velfungerende, som vi er glade for.

Sådan kan man læse på hjemmesiden www.skrivunder.net, hvor borgere i Nørhalne har oprettet en elektronisk underskriftsindsamling som en protest mod politikernes planer for byens dagtilbud. Her skriver, Majbritt Pedersen, som er kvinden bag indsamlingen, at Nørhalne i forvejen har et fantastisk udbud af pasningsmuligheder - private vuggestuer, privat dagplejehus, private og kommunale dagplejere og en god børnehave.

Men det  vil Jammerbugt Kommune ændre på ved at lægge børnehaven ind under skolens ledelse og ved at oprette en kommunal vuggestue som en del af børnehaven. Majbritt Pedersen frygter for konsekvenserne af en sådan beslutning.

- Vi vil beholde vores børnehave separat fra skolen, med egen ledelse og med fokus på børnehavebørnene. En vuggestue i børnehaven vil også få den konsekvens, at børnehavebørnene får færre kvadratmeter, og at motorikrummet, som også flittigt bruges af vuggestuerne og dagplejerne, skal nedlægges, skriver hun på www.skrivunder.net.

- Vores børn skal vokse op i trygge omgivelser, hvor vi også er trygge ved at aflevere dem i pædagogiske og professionelle miljøer, når vi selv er på arbejde, tilføjer Majbritt Pedersen.

Underskriftsindsamlingen kan findes her:
http://www.skrivunder.net/norhalne_imod_ny_struktur_pa_dagtilbudsomradet...