01:46

Video: Emil Nordkvist Johansson

Nybyggede lejligheder ramt af fugt- og skimmelskader

Lejlighederne på Bryggertorvet i Aabybro er mindre end et år gamle, men tre af lejlighederne er nu ramt af store fugtskader og skimmelsvamp.

I maj flyttede Kenneth Falborg ind i en nybygget lejlighed på Bryggertorvet i Aabybro. Få måneder efter opdagede han en plet på væggen i soveværelset. Det viste sig, at der var en større fugtskade og problemer med vand fra loftet.

En undersøgelse fra kommunen viste også, at der var skimmelsvamp i lejligheden, og væksten af skimmelsvamp var langt over det normale niveau.

- Jeg er virkelig rystet, jeg havde regnet med, at jeg skulle falde til ro med mine børn, og vi skulle hygge os, men det er rigtig hårdt. Alle ens ting skal lige pludselig pakkes ned, og det har været et rent mareridt simpelthen, siger Kenneth Falborg, der arbejder som mekaniker i Aabybro.

Han er nu indkvarteret på Hotel Søparken sammen med sine to børn, indtil deres hjem bliver beboeligt igen.

- Det her skal hun ikke bo i

Kenneth Falborg er ikke den eneste, der har oplevet problemer med fugt i lejligheden. To andre lejligheder på Bryggertorvet har også problemer med vand fra loftet. En af dem er 77-årige Rita Jensen, hvis ene værelse er fyldt med spande, der indsamler vand fra loft og vægge. 

- Man ved ingenting, og man ved ikke, hvornår det bliver lavet. Der bliver sagt, at dem, der ved noget holder ferie indtil mandag, så de kan ikke gøre noget, siger Rita Jensen, der har boet i boligen siden april i år.

Hendes datter, Britta Jensen, er kommet på besøg for at hjælpe. Hun er chokeret over boligens tilstand:

- Nu må vi finde et andet sted til hende at bo, for det her skal hun ikke bo i, det ligger helt fast, siger Britta Jensen, der arbejder som lagermedarbejder.

  Foto: Emil Nordkvist Johansson

26 lejligheder skal tjekkes

Det er byggeselskabet Bach Gruppen, der står for udlejningen af lejlighederne. I alt udlejer de 26 lejligheder på Bryggertorvet i Aabybro. Direktøren for Bach Gruppen, Lene Christensen, oplyser, at det er en fejl i loftselementerne, der er skyld i fugtskaderne:

- Der bliver lagt betondækelementer ind over lejligheden som etageadskillelse. De hedder huldæk, og i hullerne kan der ligge vand. Normalt sætter man en skrue op, så man er sikker på, at der ikke ligger mere vand. Der har åbenbart været noget vand, som man ikke har opdaget. Det er selvfølgelig utrolig uheldigt og beklageligt, men det er det, vi er ved at arrangere, at det bliver gjort rigtigt nu, siger Lene Christensen fra Bach Gruppen.

Indtil videre arbejder Bach Gruppen på at udbedre skader i tre af de 26 lejligheder i Bryggertoften. Selskabet har ikke kendskab til flere lejligheder, der har oplevet problemer, men de vil nu tjekke alle lejligheder for at sikre sig, at alt er, som det skal være.