Omstridt vej genåbnes - uden hastighedsbegrænsning

Om fem dage genåbner omstridt vej. Denne gang har kommunen dog fjernet hastighedsbegrænsningen.

Det skabte ramaskrig på Gjøl og Øland, da Jammerbugt Kommune i september indførte en hastighedsbegrænsning på den 105 år gamle dæmning, der forbinder de to byer.

Og det i sådan grad at en ukendt borger fjernede skiltene med hastighedsbegrænsningen.

Men tirsdag i næste uge genåbner vejen, efter den har været lukket i vinterhalvåret - denne gang uden hastighedsbegrænsningen.

- Vi havde overvejet, om der skulle en 40 eller 50 kilometer hastighedsbegrænsning derude, men det har vi ikke villet gøre, fordi vi mener, det giver et incitament til, at man så kører den hastighed. 

- Men den ensporede vej er ikke egnet til høje hastigheder, og den kræver, at man overholder færdselslovens generelle bestemmelser om, at man skal køre efter forholdene, hvad enten det er tåge, eller vejens forhold, fortæller Kristian Olsen, der er leder af Jammerbugt Kommunes vejafdeling.

Men det var ikke kun skiltet med hastighedsbegrænsningen, der skabte panderynker hos de lokale i efteråret. 

På trods af, at der egentligt er forbud mod al kørsel på dæmningen i vinterhalvåret, har der i årtier været et skilt, der tillod kørsel for dem, der havde et "ærinde".

Kørselsforbud eller ej?

Men denne vinter var der pludselig totalforbud mod at køre på dæmningen. Årsagen er, at der ikke bliver ryddet sne og is på dæmningen i vinterhalvåret. Og det betød, at Mette Nielsen, der bor på Gjøl, og som arbejder i Aalborg måtte køre en omvej på 14 kilometer.

- Vi er så mange, der er nødt til at gå på arbejde i Aalborg. Og når man tænker på miljøet, og at vi skal bruge mindre brændstof, så er det jo heller ikke en god løsning, at vi skal køre flere kilometer udenom, sagde Mette Nielsen til TV2 Nord i oktober.

Men også her er der (måske) en mildning at spore.

Nu vil Jammerbugt Kommune nemlig bruge sommerperioden på at vurdere, om det er nødvendigt.

Jammerbugt Kommune er nemlig i gang med at finde en løsning. Men om det lykkedes inden 15. oktober, hvor der er igen er kørselsforbud på dæmningen, tør han ikke love.

- Man har fra politikerne og borgernes side ønsket, at vi kigger på det. Derfor er vi igang med en dialog med politiet om, vi kan finde en løsning. Vi håber på, at  det sker inden 15. oktober, men sker det ikke, er det eksisterende, der gælder, lyder det fra lederen.


Seneste nyt

fra Nordjylland