Foto: Robert Bedsted

På tur i Nordjylland: Mettes midtvejsvalg

Kommentator: Det har ingen praktisk betydning for Mette Frederiksens politik, hvem der vinder borgmesterposten i Jammerbugt Kommune

Når Socialdemokratiets statsministerkandidat Mette Frederiksen torsdag besøger de nordjyske kommuner og bakker op om de lokale byrådskandidater er det i virkeligheden mest for at promovere sig selv.

Så kontant lyder vurderingen fra TV2’s politiske kommentator Thomas Funding:

- Mette Frederiksen forsøger med vold og magt at gøre kommunalvalget til et ”midtvejsvalg” inden et kommende Folketingsvalg. Hun håber, at partiet ved kommunalvalget vil vinde mange af de borgmesterposter, som man mistede ved sidste valg, tilbage. Og den succes vil så skinne på hende og signalere, at hun klarer sig bedre end Lars Løkke Rasmussen, forklarer Thomas Funding.

Mette Frederiksens besøg i blandt andet Jammerbugt Kommune har naturligvis også til formål at ”kaste glans” over de lokale kandidater, men ifølge Thomas Funding er der faktisk mest tale om en slags ”knibetangsmanøvre”:

- Når Mette Frederiksen lover at bruge penge på sundhedsvæsen og bekæmpelse af lægemangel, er det jo emner, som hun vil fremføre uanset, hvordan det går lokalt. Reelt har det ingen betydning for Socialdemokratiets overordnede politik, hvem borgerne stemmer på til kommunalvalget den 21. November. At hun lover penge til at nedbringe lægemangelen handler alene om at få hende til at se godt ud inden Folketingsvalget, forklarer han.

Mette Frederiksens rundtur til de nordjyske kommuner bragte hende torsdag blandt andet forbi Klitmøller, Blokhus og Dronninglund.