LIGE NU:

Plejehjem fejrer med 1607 flasker snaps

Kartoflens dag blev onsdag fejret på plejehjem over hele landet. Når rodfrugten skal fejres står den selvfølgelig på friske kartofler og snaps.

Ingen skulle tørste, da kartoflens dag blev fejret på plejehjem over hele landet. Derfor var hele 1607 sponsorerede flasker snaps på bordene over hele Danmark så kartoflens dag kunne fejres med manér.

Det er Aalborg Akvavit og Danmarks kartoffelråd, der har sponsoreret de mange flasker snaps til landets plejecentre. Et af de plejehjem der onsdag fejrede den ikke særlig kendte højtid er Pandrup Plejecenter. Her havde hjemmets ældste beboer kun en ting af sige til dagens fejring.

- Det er da ikke så ringe endda, siger 97-årige Ninna Jensen.

Det er 17. år i træk at kartoflens dag bliver fejret på denne maner. Der er da også en helt speciel grund til at Plejehjemmet i Pandrup holder fast i denne tradition.

- Jeg håber selvfølgelig, at det bringer nogle minder frem, og at man kan få nogle gode snakke, om hvordan det var, da man var på arbejdsmarkedet eller gik hjemme på gården. Det skal bringe nogle gode minder frem, så man kan få en god følelse inden i, siger centerleder Anne Marie Rosenkilde.

Mere end 37.000 ældre deltog onsdag i fejringen af Kartoflens dag. Dagen bliver af nogle også betegnet som Danmarks største ældrefest. På plejehjemmet i Pandrup er de ikke i tvivl om at den utraditionelle helligdag også skal fejres til næste år med nye kartofler og snaps.