LIGE NU:

Pokalkamp bliver flyttet til Haderslev

Jammerbugt FC kan ikke få godkendt banen af DBU, og derfor skal kampen mod SønderjyskE spilles i Haderslev.

I første omgang var det voldsomme mængder regn, der betød, at pokalkampen mellem Jammerbugt FC og Sønderjyske blev aflyst. Banen var simpelthen for våd.

Nu melder Jammerbugt FC så ud, at kampen i stedet bliver spillet på Sydbank Park i Haderslev den 28. november. Det sker af flere årsager, siger Bøje Holmsgaard Lundtoft, der er bestyrelsesformand for Jammerbugt FC.

Skulle kampen spilles på græs, ville det betyde, at kampen skulle afvikles ved middagstid, da der ikke er lys på stadion.

- Jeg tror ikke på, at publikum vil komme klokken 12 tirsdag middag. Det kan vi ikke forlange. Det vil være en dårlig idé sportsligt og økonomisk, siger han.

Skulle den spilles på kunststofbane, kræver DBU at der er varme i banen, hvilket de ikke har.

- Jeg kan godt forstå, at DBU vil sikre sig et ordentligt produkt, men vi er ikke kommet så langt med anlægget endnu. Jammerbugt Kommune har dog lige givet os en halv million kroner til ordentligt lysanlæg, siger Bøje Holmsgaard Lundtoft.

quote - Det er selvfølgelig ærgerligt. Vi spiller for at vinde, og havde vi spillet kampen dengang, havde vi den største sportslige mulighed for at gå videre. 

Bøje Holmsgaard Lundtoft, bestyrelsesformand for Jammerbugt FC

En anden mulighed var at leje sig ind på Hjørring eller Aalborg Stadion. En betragtelig udgift for en klub som Jammerbugt FC.

- Det ville være et omkostningsniveau på et sekscifret beløb, og det syntes vi ikke, vi ville satse på, siger bestyrelsesformanden.

Derfor har klubben valgt at sælge hjemmebanefordelen og rykke kampen til Haderslev. Som kompensation har SønderjyskE givet en sum penge, der gør det muligt for Jammerbugt FC at sende en spillerbus og en fanbus afsted til kampen og lige akkurat holde budgettet.

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Vi spiller for at vinde, og havde vi spillet kampen dengang, havde vi den største sportslige mulighed for at gå videre. Det her minimerer vores muligheder, siger han.

Han peger dog på, at der stadig er lyspunkter i kampen mod SønderjyskE.

- Deres forhold er 100 procent i orden, så for vores spillere og tilskuere vil det være en kæmpe oplevelse, siger Bøje Holmsgaard Lundtoft