00:52

Politi: Brandstifter er inspireret af Svinkløv-branden

Samtlige brande i sommerhusområderne ved Slette Strand og Thorup Strand er påsatte, mener politiet - og personen bag blev nok tændt af hotelbranden i september.

Der er stadig mange ubekendte i opklaringen af de påsatte sommerhusbrande ved Slette Strand og Thorup Strand over den seneste uges tid. Men én ting føler Nordjyllands Politi sig dog ret sikker på.

- Der er et mønster i brandene, så vi tror, det er de samme, der står bag. Men om der er tale om en eller flere personer, ved vi ikke endnu. Vi har fået mange forskellige meldinger fra folk i området, siger Frank Olsen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Han betegner gerningsmanden eller -mændene som pyroman.

- Det er vores gæt. Det er nok en, der er blevet vækket af Svinkløv-branden, har syntes, det var flot, og drives af at tænde ild og se udrykningskøretøjer og blå blink, siger Frank Olsen.

Han og kollegerne har sat ekstra mandskab ind i patruljevogne og til efterforskning for at fange brandstifteren, inden sommerhusområderne fyldes med gæster i efterårsferien i næste uge.

- Det kan både give problemer med de mange mennesker i områderne, men det kan også give også rigtig mange øjenvidner derude, siger Frank Olsen, der dog ikke kan sige, at politiet er tæt på en opklaring endnu.