Foto: Thomas Gaardsmand (Arkivfoto)

Politiet: Turist hjalp kvinde i sikkerhed og blev kvitteret med tæsk

En 30-årig mand fra Blokhus er sigtet for vold mod en tysk turist, der hjalp mandens veninde med at stikke af fra ham.

En 30-årig mand er varetægtsfængslet i 14 dage, sigtet for at have slået en tysk turist gentagende gange med knytnæveslag.

Det oplyser anklager Anders Koukounis, efter den 30-årige var fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring fredag.

Episoden fandt sted i går, torsdag, ved middagstid, da den 30-årige og hans veninde kørte en tur på stranden ved Blokhus. De to ender i et skænderi, og veninden flygter ud af bilen og finder den tyske turist, som hun beder om hjælp.

Kvinden og turisten kører herefter ind på Torvet i Blokhus, mens den 30-årige følger efter dem i sin bil. 

- Senere finder den 30-årige turisten og veninden på Torvet, overfalder turisten og slår ham flere gange, siger  anklager Anders Koukounis. 

Den 30-årige skal nu ruske tremmer, indtil hans sag kommer for retten. Anders Koukounis kan endnu ikke oplyse, hvornår retssagen finder sted, da politiet stadig er i gang med efterforskningen. 

Manden har i forvejen en dom for vold hængende over hovedet og skulle han blive dømt for episoden her, vil hans straf derfor blive skærpet. Strafferammen for vold går op til tre års fængsel. 

Den 30-årige er også sigtet for have truet en betjent i forbindelse med anholdelsen. Manden kærede ikke varetægtsfængslingen.