LIGE NU:

Reporter på glatis: Skøjtebane holder åbent med corona-restriktioner

I Blokhus har de fået lov at åbne en skøjtebane, og det er en populær aktivitet under den nuværende corona-nedlukning. Og isen er glat. Det mærkede TV2 Nords reporter på egen krop.

Det er småt med aktivitetsmuligheder i denne tid, hvor alle indendørsaktiviteter er lukket som følge af de corona-restriktioner, der er indført for at stoppe smittespredningen.

I Blokhus er der dog mulighed for at lave andet end at gå, løbe eller cykle i naturen. Her har de nemlig som det eneste sted i Nordjylland åbnet en offentlig skøjtebane.

Politiet har givet tilladelse til, at skøjtebanen kan holde åbent, fordi der er tale om en udendørsaktivitet, og så er der flere forholdsregler, der bliver overholdt. Skøjterne bliver sprittet af, efter de er blevet brugt, man skal booke tid på banen, og så må der kun være 25 mennesker på skøjtebanen på samme tid.

- Vi kan se, at der er mange forældre, der har svært ved at aktivere deres børn, og nu kan de komme ned på skøjtebanen, når de skal være fysisk aktive. Her kan de være sikkert, siger Jens Saabo, der er bestyrelsesmedlem i Blokhusfonden, som står bag skøjtebanen.

Isen er glat

Flere nordjyder benyttede sig fredag aften af muligheden for at få lidt adspredelse efter flere ugers corona-nedlukning af store dele af samfundet.

- Det er rart at kunne komme ud og lave et eller andet i stedet for bare at sidde derhjemme, siger Johan Sørensen, som er en af dem, der er hoppet i skøjterne.

TV2 Nords reporter Søren Nielsen havde også fået skøjter på for at afprøve skøjtebanen i Blokhus, men bedømt ud fra den teknik, han viste, mens han forsøgte at lave et skøjtende interview med Johan Sørensen, bør han måske også bruge nogle timer på at forbedre sine skøjteevner under den nuværende corona-nedlukning.

Skøjtebanen i Blokhus holder som udgangspunkt åbent alle ugens dage, men er afhængig af vejrliget.

Mens praktisk talt alt andet holder lukket, er det fortsat muligt at hoppe i skøjterne og tage en tur på isen på skøjtebanen på Blokhus Torv.