LIGE NU:

Se billederne: Kæmpe beredskabsøvelse i Fårup Sommerland

Nordjyllands Beredskab, Politiet og Fårup Sommerland blev onsdag aften udsat for en voldsom øvelse, da parken blev forvandlet til det værste mareridt.

Råb, skrig, blå blink og tilskadekomne mennesker fyldte i Fårup Sommerland efter lukketid onsdag aften. 

Her havde Nordjyllands Beredskab i samarbejde med Fårup Sommerland opsat en række hændelser, som beredskabet og politiet skulle håndtere bedst muligt. Personalet fra sommerlandet anede ikke, hvad der ville ske, og det samme var gældende for beredskabet og politiet.

- Vi skal træne samarbejdet med de komponenter, der er i redningsberedskabet. Vi er i Fårup, fordi det er et sted med mange mennesker, og det går jo vildt for sig engang imellem, så her er der en god mulighed for at tjekke tingene af, siger øvelsesplanlæggeren fra Nordjyllands Politi, John Heby.

Scenarierne under øvelsen blev baseret på en fiktiv tidligere medarbejders sabotage af parken for at skade parkens omdømme. 

Under hele øvelsen gik den tidligere medarbejder rundt i parken og lavede forskellige former for sabotage på forlystelserne.

- Scenarierne er typisk opstået ved at de forskellige komponenter byder ind med dét, de har behov for at øve, og så prøver vi at strikke en historie sammen, som tilgodeser øvelsen, siger John Heby.

Redningsberedskabet, Beredskabsstyrelsen, Nordjyllands Politi, Hjemmeværnet og regionen laver øvelser som denne fire gange om året. Det er ikke altid scenarierne i øvelserne, er lige realistiske, men selve indsatslederdelen, kommunikationen, efterforskningen og håndværket, er så realistisk som det overhovedet kan blive. 

Det nordjyske beredskab holder stor øvelse i Fårup Sommerland

De fem scenarier