Seneste nyt:

Se videoen: Rufus Gifford kiggede forbi Klitmøller

Surfkonkurrencen i Klitmøller er endelig kommet i gang lørdag eftermiddag - og så besøgte USA's ambassadør, Rufus Gifford, den lille havneby.

Overskyet og - endelig - blæsende. Sådan så vejret langt om længe ud i Klitmøller, hvor 40 surfere fra hele verden siden starten af ugen har gået og trippet for at komme på vandet i PWA World Cup-konkurrencen, som Cold Hawaii arrangerer.

Og starten blev endda med fint besøg af selveste USA's ambassadør i Danmark, Rufus Gifford. Den 42-årige amerikaner, der er kendt for sit smil og sin varme lyste op i det grå, da han lagde vejen forbi for selv at se, "hvad alle snakker om", som han beskrev det.

- Jeg har hørt om Klitmøller i alle de tre år, jeg har været her i Danmark. Men beklageligt nok har jeg aldrig været her. Men i går efterspurgte jeg forslag på Facebook til, hvad jeg skulle se her i Nordjylland, og jeg synes det her lød som en fantastisk måde at bruge noget af min lørdag på, sagde Rufus Gifford, som selv er vokset op ved havet i den amerikanske delstat Massachussets og - indrømmede han - har prøvet lidt kræfter med surfing i forskellige udgaver.

- Næste gang jeg kommer herop, trækker jeg selv i en våddragt og så ud på bølgerne, og jeg skal nok gøre mig selv til grin. Sammenlignet med de her drenge kan jeg ingenting, sagde ambassadøren.

Rufus Gifford har været ambassadør i Danmark siden 2013 og er hurtigt blevet en tv-personlighed herhjemme, ikke mindst fordi han altid har været åben om sin seksualitet.

Surferne i Klitmøller forventes at konkurrere frem til klokken 19.30 lørdag aften, når lyset forsvinder, men arrangørerne oplyser, at vinden er drilsk og kommer lige nu fra en forkert retning, så sejladserne ofte bliver afbrudt.

- Så det bliver et kapløb med tiden, om vi når at finde en vinder i Cold Hawaii, inden solen går ned i morgen, søndag, lyder det fra Cold Hawaiis pressechef, Ole Wejse Svarrer.

- Vi skal bruge fem timer med stabil vind for at finde en vinder. Det når vi ikke i dag, selvom der bliver sejlet til solnedgang. Så vi håber på at få et par timer med en vind fra sydvest på 8-10 meter i sekundet i løbet af søndagen, tilføjer han.

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Politi

Blotter på spil i Frederikshavn

tv2 vejret

play Snevejret fortsætter på en blæsende onsdag

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Til forsiden

Til forsiden