02:46

Forældre og politikere er glade for skolelukninger, der betyder helt ny skole. Video: Jesper Sterum

To skolelukninger på vej: Pandrup, Kås og Moseby får ny superskole

En ny skole til en værdi af 160 millioner kroner skal opføres, når skolerne i Kås og Pandrup lukker.

Normalt vækker skolelukninger harme og er anledning til store protester i lokalsamfundene omkring skolerne. Men i Pandrup og Kås vækker det stor jubel.

Skolerne i Pandrup og Kås skal lukkes, men midt i mellem de to byer investerer Jammerbugt Kommune 160 millioner kroner i en ny superskole, der skal snøre de tre byer Pandrup, Kås og Moseby bedre. Det gælder både som lokalsamfund, men også uddannelsesmæssigt. 

- Der er ingen tvivl om, at der er meget fokus på de fysiske rammer, når vi snakker om skolebyggerier, og der har vi her præsteret en ny skole her i Jetsmark-området, og jeg tænker, det bliver meget attraktivt i forhold til børnefamilier, når man også tænker på, at vi også har investeret i en funklende ny idrætshal, nye byggegrunde til salg, og at der er nye lejeboliger på vej, fortæller borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V). 

Læs også Ny busrute skal fragte elever direkte til Fjerritslev Gymnasium

Mandag aften var der møde på skolen i Pandrup, hvor forældre, ansatte og elever sammen kunne være med til at bidrage til, hvordan den nye skole skal se ud.

-  Det er jeg meget stor fan af. Det er et projekt, der samler de her byer. I stedet for at have tre bysamfund, hvor man har en halv skole på hver, så får man lavet en samlet skole, fortæller Kristian Høj Kristensen, der er én af de forældre, der var mødt op til mødet. 

På aftenes møde var det netop også det lokale sammenhold, som Kristian Høj Kristensen ville kæmpe for at få implementeret i den kommende skole. 

- Det skal være noget om, hvordan vi får gjort indholdet i skolen nutidigt, så det bliver et rart sted at være og noget, der samler de her bysamfund, så det bliver en magnet, der kommer os alle til gode både i og udenfor skolen, fortæller Kristian Høj Kristensen. 

Første del af skolebyggeriet forventes at stå færdig i august 2021. 

Læs også Nordjysk succes: Vinduesproducent gør ledige klar til arbejdsmarkedet