LIGE NU:

Skolelukninger vækker glæde i Jammerbugt

Det er sjældent, at skolelukninger bliver set som en succes. Men i Jammerbugt er forældre og politikere glade for, at to skoler nu bliver slået sammen til en.

- I stedet for at lave to taberbyer, så skaber vi i stedet et vinderområde. Det er jo helt fantastisk, siger Kristian Høj Kristensen, der er medlem af Skolebestyrelsen på Skolecenter Jetsmark, der består af de to skoler i Pandrup og Kaas. 

Vinderområdet skal skabes omkring en ny skole, som erstatter de to andre. Jammerbugt Kommune vedtog nemlig fredag aften det nye budgetforlig, og her besluttede de, at skolecentrene i Pandrup og Kaas skal lukke ned.

quote I stedet for at lave to taberbyer, så skaber vi i stedet et vinderområde.

Kristian Høj Kristensen, Skolebestyrelsen, Skolecenter Jetsmark

I stedet skal der bygges en ny skole for 160 millioner for børnene i Pandrup, Kaas og Moseby. En skole, der skal være med til at styrke fællesskabet mellem byerne.

- Jeg er sikker på, at det bliver omdrejningspunktet for de tre byer, som vi arbejder kraftigt på at få til at hænge mere sammen. Det kommer til at få en stor betydning for det her område, at man etablerer en skole, og børnene kommer til at vokse op sammen og gå sammen, siger Rikke Lodberg, der er formand for Jetsmark Lokalråd.

En enig kommunalbestyrelse vedtog budgetforliget i går aftes. Udover pengene til skolen, så får Jetsmark også penge til opførelse af en ny hal.

- Der er ingen tvivl om, at vi håber på, at Jetsmarkområdet i højere grad kan blive samlet, så Moseby, Pandrup og Kaas i endnu højere grad kan føle et fællesskab, siger borgmester i Jammerbugt, Mogens Gade, fra Venstre.

Men er der ikke tale om en spareøvelse, når man slår to skoler sammen til en?

- Nej, det er en kæmpe investering. Det bliver en investering på mellem 160 og 180 millioner, så det er ikke en spareøvelse, men det er klart, at man kan få reduceret udgifterne, for hvor man tidligere har haft to spor på hver af de to skoler, så kan det være, at man nu kan nøjes med tre spor i alt, siger Mogens Gade, Venstre. 

Byggeriet af den nye skole giver selvtillid i Jetsmark, og Kristian Høj Kristensen fra Skolebestyrelsen håber, at den nye skole vil få flere børnefamilier til området:

- Succes avler succes, så jeg er helt overbevist om, at det vil bidrage med nye indbyggere, og selvfølgelig også fastholde nogle indbyggere.

De to skoler i Pandrup og Kaas skal nu slås sammen til en skole. Det besluttede Byrådet i Jammerbugt i går til budgetforliget.