LIGE NU:

Spøgelsesgarn: Det flyder med glemte fiskenet

Fritidsfisker fra Gjøl fik net i skruen. Glemte net er et stort problem for fiskelivet.

Tabte eller glemte fiskenet er et stort problem for fiskelivet i vores farvande.

I dag var Fiskerikontrollen på Limfjorden for at fjerne et af de såkaldt spøgelsesgarn, som var blevet opdaget af fritidsfisker Bent Christensen fra Gjøl.

For i mandags sejlede han ud på Limfjorden, hvor hans båd fik fat spøgelsesgarnet.

- Jeg ved godt, at man ikke må røre ved skidtet, men jeg var nødt til at få skruen gjort fri. Og der er kun et at gøre, og det er at ringe til Fiskerikontrollen og sige, at der står nogle spøgelsesgarn her, siger Bent Christensen.

Nettet var for stort

Men da Fiskerikontrollen kom ud til garnet, måtte de hurtigt opgive at bjærge det, da garnet var for stort til det udstyr de havde i båden.

quote Jeg synes, det er noget svineri, for der er jo stadig fisk, der bliver fanget i det garn.

Bent Christensen, fritidsfisker, Gjøl

- Vi var simpelthen nødt til at opgive efter ganske kort tid, fordi garnspillet kunne ikke tage det, og det så ud til at være et rigtig, rigtig langt garn, siger overfiskerikontrollør Gunnar Bech Hansen fra Fiskerikontrollen.

Tabt eller glemt fiskegarn er et stort problem for fiskelivet, men kan også være farlig for f.eks. dykkere.

- Jeg synes, det er noget svineri, for der er jo stadig fisk, der bliver fanget i det garn, siger fritidsfisker Bent Christensen.

Danmarks Tekniske Universitets Aqua-afdeling er lige nu i gang med at kortlægge forekomsten af spøgelsesnet i Danmark og udvikle metoder til at fjerne dem. Det projekt forventes at være afsluttet i slutning af året.