Foto: Sten Dissing / Privatfoto

Sten fik sig en grim overraskelse: Traktor stjålet midt i påskearbejdet

Landmand Sten Dissing fra Tranum opdagede til sin skræk lørdag morgen, at hans eneste traktor var blevet stjålet, mens den stod på marken.

Sten Dissing, der er landmand i Tranum nær Brovst, fik sig en grim overraskelse, da han lørdag stod op klokken 4 om morgenen for at komme godt i gang med arbejdet på sin mark, inden han skulle påskehygge med sin familie senere på dagen.

Hans speciallavede traktor, der havde stået på marken natten over, havde fået spændt sin tromle af, var blevet stjålet og kørt væk i løbet af natten.

- Det er enormt frustrerende. Vi er en periode, hvor vi arbejder 70-80 timer om ugen, så vi har ikke tid til at stoppe. Jeg bruger traktoren til alt muligt, og det er den eneste, jeg har, siger Sten Dissing.

Traktoren stod på marken uden sin nøgle, men tyvene har sandsynligvis sat en universalnøgle eller en skruetrækker i tændingen for at starte traktoren og køre den væk. 

Lokale holder udkig

Efterfølgende har Sten Dissing anmeldt sagen til politiet, ligesom han også har delt et opslag på Facebook, hvor han efterlyser traktoren. 

- Jeg har også kontaktet flere af de lokale maskinstationer. De kører rundt mange steder, og nu holder de så øje med, om traktoren skulle dukket op. Jeg har også ringet fil flere andre lokale i området, så der bliver holdt udkig. 

Sten Dissing fik speciallavet traktoren for otte år siden, hvor han købte den for 450.000 kroner. Traktoren har nummerpladen DG 19 490.