Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Stor stigning i huspriserne i Jammerbugt: Husene er dyrere end før finanskrisen

I Jammerbugt er huspriserne steget med 35 procent. Også i Hjørring og Morsø går det fremad.

”Den rådne banan” er slet ikke så rådden endda. Sådan lyder konklusionen i en analyse, som Boligsiden.dk har foretaget.

De har kigget på udviklingen i priserne i de 16 kommuner langs den jyske vestkyst. Fra Nordjylland indgår Hjørring, Jammerbugt, Thisted og Morsø Kommuner. Og vil man sælge sit hus, er tendensen opløftende læsning.

I Hjørring, Jammerbugt og Morsø er huspriserne steget mere end landsgennemsnittet, som er på 18 procent siden 2012. Kun Thisted følger tendensen, der ses længere nede ad den jyske vestkyst, hvor huspriserne er faldet mere end fem procentpoint i forhold til resten af landet.

De helt store vindere er husejere i Jammerbugt Kommune. Her er huspriserne steget med knap 35 procent siden 2009, og det betyder, at priserne nu er højere end før finanskrisen.

Det skal dog nævnes, at kvadratmeterprisen i Jammerbugt stadig ligger 5000 kroner under gennemsnitshuset, og at det er nemmere at rykke udviklingen, når tallene er lave.

- Alligevel er der tale om en solid udvikling. Priserne er steget fem år i træk, og derfor begynder vi at kunne tale om en reel tendens, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør ved Boligsiden.dk.

  Foto: boligsiden.dk

Den positive udvikling bør betyde, at man snart lægger betegnelsen ”den rådne banan” bag sig, mener Landdistrikternes Fællesråd.

- Det er ret nedladende, da borgere, der bor i disse områder, også bidrager til vores samfund, siger formand Steffen Damsgaard.

Selvom der altså er grund til at glæde sig, er der dog stadig punkter, hvor den jyske vestkyst ikke kan følge med. Det tager nemlig i gennemsnit 265 dage at sælge et hus på vestkysten. Landsgennemsnittet er 184 dage.

Læs også Huspriser: To nordjyske kommuner er nu dyrere end før finanskrisen