Takeaway-and hitter stort: Skal skære 75 ænder op i dag
Nordjyderne vil have and på mortensaften, men de vil ikke nødvendigvis selv lave den.
På Mortensens Mad i Vester-Hjermitslev måtte de tidligt ud af sengen i morges.
Allerede klokken 8 stod i de klar ved gryderne, for i dag er en helt særlig dag for det lokale madsted.
Mortensaften er lig med and, brune kartofler og sovs i lange baner. Og det er langt fra alle nordjyderne, der selv tager grydeskeen i hånden.
- Lige på nær nytårsaften er mortensaften nok den største dag med takeaway for os, siger Kristian Mortensen, indehaver af Mortensens Mad.
Den lille restaurant skal nemlig lave ca. 300 portioner and og kartofler til takeaway torsdag aften.
- Det er drøn på, konstaterer Kristian Mortensen, der skal skære 75 hele ænder op for at servicere takeaway-kunderne.
Han mærker tydeligt, at flere nordjyder vælger den nemme løsning og henter maden med hjem.
- Jeg tror folk arbejder mere og bruger mindre tid på at lave mad, og det er godt for os, siger restaurantindehaveren.
.