Tesla-stunt koster bilforhandler kassen: - Der er kun mig til at tage tabet

Bilforhandler taber hundredtusindvis af kroner på grund af prisnedsættelser.

For bilforhandler Peter Jensen fra Vadum var fredag den 13. januar en rigtig sort dag. Tesla sænkede priserne på deres fabriksnye biler markant. Nogle modeller blev med et slag hele 130.000 kroner billigere - et prisfald på 23 procent.

Dermed bliver nye Teslaer billigere end de brugte, Peter Jensen har til salg. Så nu bliver han nødt til at sænke priserne for at få dem solgt.

- Sådan en Y-model her, som står til 499.000 kroner, bliver jeg nok nødt til at sætte 100.000 kroner ned. Det samme gælder for alle syv brugte Teslaer, jeg har til salg. Og der er kun mig til at tage tabet, siger Peter Jensen. 

- Kunder må føle sig snydt

Han troede nærmest ikke på det, da han læste nyheden. Og han mener, at en så stor prisnedsættelse er decideret hensynsløs.

- Os forhandlere er Tesla nok ligeglade med. Men jeg tror da, at mange af dem, der lige har købt en Tesla, må føle sig snydt. Så det er ikke pænt gjort, siger en chokeret Peter Jensen.

Han regner med, at andre elbil-mærker bliver tvunget til også at sænke priserne. 

Lige nu er det dog ikke udsigt til prisnedsættelser hos Uggerhøj Biler i Frederikshavn. Her maner de til besindighed.

- Indtil videre gør vi ingenting. Det er business as usual, siger direktør Michael Henriksen, der mener, at Tesla er så speciel en bil, at mange af den grund fravælger den.

Teslaerne står på række og er klar til salg hos Peter Jensen i Vadum. Uheldigvis kan han nu blive nødt til at sælge dem billigere end forventet.
Teslaerne står på række og er klar til salg hos Peter Jensen i Vadum. Uheldigvis kan han nu blive nødt til at sælge dem billigere end forventet.
Foto: Mick Knive Anderson

Køb din Tesla nu

Ifølge Jan Lang, der er markedsanalytiker hos bilbasen.dk, kan flere elproducenter imidlertid, blive nødsaget til at følge trop og priserne. Hans råd til forbrugerne lyder derfor:

- Hvis man ved, man vil købe en ny Tesla, kan man ligeså godt gøre det nu. Hvis man kigger på andre elbil-mærker, så vent lidt og se tiden an.

Det er præcis, hvad Mogens Rasmussen fra Skagen, som er på udkig efter ny bil, har tænkt sig at gøre. TV2 Nord møder ham hos Uggerhøj Biler, hvor det er en elektrisk folkevogn, han sender lange blikke efter.

- Vi står ikke og skal bruge en ny bil her og nu, så vi venter lige lidt og ser tiden an. Det er da meget tænkeligt, at de andre bilmærker også sænker deres priser, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland