LIGE NU:

Tre mænd slået ud af giftige gylledampe - to sendt på sygehuset

De tre mænd blev slået ud, men fik selv slået alarm.

En arbejdsulykke på en gård på Øslevvej syd for Fjerritslev, har onsdag formiddag betydet at to mænd blev sendt til tjek på Aalborg Universitetshospital og sygehuset i Thisted.

Alarmen gik klokken 09:52 da de tre mænd selv ringede til 112. Kort forinden var de i forbindelse med arbejde ved en gylletank på gården blevet slået godt og grundigt ud af giftige gylledampe,

- De er igang med at blande noget syre i gyllen, en standardprocedure, da der pludselig udvikler sig nogle giftige dampe, der slår dem alle tre ud, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Mads Hessellund.

- De besvimer og er kortvarigt bevidstløse, men de kommer faktisk til sig selv igen og får ringet 112 fortæller vagtchefen videre.

 
 
Foto: Jan Pedersen

Beredskabsstyrelsen tilkaldt

Politi og ambulancer blev sendt til stedet og to af de tre mænd blev efterfølgende sendt til tjek mens den sidste mand slap for skader.

I forbindelse med ulykken blev Beredskabsstyrelsen også tilkaldt.

- De skulle måle, om der stadig var noget skadeligt i luften, fortæller vagtchefen der ikke har fået resultaterne af de undersøgelser - men han oplyser at politiets arbejde på stedet er overstået og at Arbejdstilsynet nu tager over.

 
 
Foto: Jan Pedersen