00:25

De omstridte stærekasser på Aalborgvej ved Aabybro, der flere gange har været udsat for hærværk, har siden de blev sat op, målt farten på 400.000 biler.

Trods hærværk: Stærekasser ved Aabybro har blitzet 2100 bilister

2100 bilister har kørt for stærkt forbi de nye stærekasser på Aalborgvej ved Aabybro. 151 har fået klip i kørekortet, mens 35 har mistet retten til at køre bil.

De nye stærekasser på Aalborgvej ved Aabybro har haft travlt de første syv uger af deres levetid. Her er de nemlig registreret fartovertrædelser for mindst to millioner kroner i bøder allerede.

Det viser nye tal fra Nordjyllands Politi, som TV2 Nord har fået aktindsigt i.

Læs også Stærekasse på overarbejde: Over 2000 blitzet på få uger

Dermed er det altså ikke kun bilisterne på Vildsundvej på Mors, der gør sig skyldige i at se stort på fartgrænser og i stedet lade speederfoden hvile lige rigeligt tungt på pedalen på hovedvejen.

I alt er 400.000 biler blevet målt på den stærkt trafikerede Aalborgvej. Af dem har knap 2100 bilister kørt for stærkt ved stærekasserne.

151 bilister har i den anledning fået et klip i kørekortet, mens 35 helt har fået frakendt retten til at køre bil på grund af deres høje fart.

Tre gange hærværk

Vandaler har ellers gjort deres bedste for at gøre de to stærekasser på Aalborgvej ved Aabybro ukampdygtige.

Tre gange er de blevet smadret, siden de blev sat op i slutningen af oktober, og det har betydet flere dage, hvor kasserne har været pakket ind i plastic i stedet for at holde øje med nordjydernes fart.

Alligevel er det altså lykkedes at fange ikke så få fartglade bilister på Aalborgvej.

Læs også Udsat for hærværk igen igen: Stærekasser ved Aabybro er blevet smadret