Foto: Ib William Christensen

Turister er vilde med Jammerbugten

Jammerbugt Kommune er den nordjyske højdespringer i en ny analyse af af turismen i Danmark.

Med 10.838 flere overnatninger i de første fem måneder i 2015 sammenlignet med 2014 er Jammerbugten den nordjyske højdespringer i VisitDenmarks seneste analyse af Danmarks Statistiks tal for den danske turisme.

I procent er fremgangen på 6,4, og det er især camping og feriecentre, der har nydt godt af turisterne. Disse grupper har haft henholdsvis 7280 og 6706 flere overnatninger sammenlignet med samme periode 2014 mens hoteller og vandrehjem har haft en mindre tilbagegang.

De øvrige destinationer i Nordjylland noteres i analysen for en mindre tilbagegang.

- Det er dejligt, at vi i Jammerbugt Kommune nu kan begynde at nyde godt af alle de investeringer og tiltag, der er foretaget i turismen. Hele destinations- og turistserviceapparatet, der samarbejder med erhvervet, arbejder målrettet for at få flere gæster. Og sammen med alle de frivillige gør de en fantastisk indsats for at skabe attraktive turistprodukter, oplevelser og events - også udenfor højsæsonen. Og det afspejler sig altså også nu positivt i overnatningerne. Det kan vi være stolte af, siger Jammerbugt Kommunes borgmester Mogens

Gade.