LIGE NU:

Utilfredse demonstranter: - Uretfærdigt at administrator bliver stævnet

Retten i Hjørring skal i dag tage stilling til en sag om æreskrænkelser på Facebook mod blandt andre Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Christen Gade.

Demonstranter var i morges mødt op foran i Retten i Hjørring, der i dag skal tage stilling til et civilt søgsmål.

Det er Jammerbrugt Kommune, der har stævnet en privat borger for på Facebook at have krænket blandt andre borgmester Mogens Christen Gade og forvaltningens ære.

- Vi synes, at det er uretfærdigt, at han bliver stævnet. Det var faktisk os, der skulle ind, det er os der har støbt kuglerne. Johnny Solberg (administrator af den pågældende Facebookgruppe, red.) har bare lagt tingene ud på Facebook. Det er os, der har siddet til møder med borgmesteren. Johnny Solberg er bare administrator, siger John Søborg Lambertsen, der er talsmand for gruppen Nørøkse Sø Vindmøller Nej Tak.

Borgerne har luftet deres utilfredshed mod Jammerbugt Kommunes planer om at opføre en vindmøllepark ved Nørøkse Sø ud for Brovst, og de er helt uenige med kommunen i, at der skulle være foregået noget ulovligt.

- Hvis ikke man må have lov til ytre sig, om det man oplever med kommunen. Vi er blevet lovet så mange ting af borgmesteren. Og når vi så kommer til næste møde, så er det bare blevet trukket tilbage, siger John Søborg.

Borgmester ked af sag

Jammerbugt Kommune har derimod sagsøgt Johnny Solberg, der er administrator for Facebookgruppen, for æreskrænkende ytringer. Jammerbugt Kommune går efter en godtgørelse til Mogens Christen Gade på 10.000 kroner.

- Jeg er ked af, at vi er kommet så vidt. Jeg synes ikke, at der er nogen grund til, at vi skal have en retssag. Jeg ønsker sådan set kun, at vi kunne ordne det her i mindelighed, så de krænkende udtalelser, der er kommet imod kommunen, medarbejdere og undertegnede, kunne blive trukket tilbage, sagde borgmester Mogens Christen Gade før dagens retsmøde.

Han håber, at sagen ender med, at der vil blive sat en grænse for, hvad man som medarbejder skal finde sig i, når man arbejder i forvaltningen, og hvad man skal finde sig i om lokalpolitiker.

Der forventes en afgørelse i dag ved middagstid.