LIGE NU:

Utrygge børn: Hurtig trafik gør skolevej i Saltum farlig

Over 200 elever på Saltum Skole krydser hver dag den stærkt trafikerede hovedvej i byen, men Vejdirektoratet vil ikke etablere mere sikkerhed på vejen.

Eleverne i skolepatruljen frygter for deres sikkerhed, når de hver morgen stiller sig ud til hovedgaden ved Saltum Skole for at hjælpe deres skolekammerater sikkert over vejen.

Bilerne drøner forbi skolen, og trafikken er tæt på hovedgaden, der er den hurtigste vej, hvis man skal mod Løkken.

- Det er lidt uhyggeligt, for der er mange, der kører lidt stærkt, siger Victoria Christensen, der går i 7. klasse på Saltum Skole.

Det har fået skolebestyrelsen til at efterlyse et fodgængerfelt og lysregulering på skolevejen, efter de fik det anbefalet af en færdselsbetjent i forbindelse med trafikreguleringen ved skolestart. 

Fodgængerfelt giver ikke mere tryghed

Forslaget møder også opbakning fra Jammerbugt Kommune, men Vejdirektoratet har afvist bestyrelsens anmodning. Her mener man ikke, at et fodgængerfelt vil gavne.

- Vores erfaring er, at fodgængerfelter giver en falsk fornemmelse af tryghed. Ofte vil folk passere vejen ved siden af fodgængerfeltet for at slå en genvej, siger Ivar Sande, afdelingsleder i Vejdirektoratet Aalborg.

Ivar Sande fortæller, at man har været i kontakt med færdselsafdelingen i Nordjyllands Politi, der trods den tidligere nævnte betjents anbefalinger, heller ikke mener, at der bør opsættes fodgængerfelt eller lysregulering.

- Vi vil ikke have lig på bordet

Det gør dog ikke skolelederen på Saltum Skole, Klaus Larsen, mere rolig. Han mener, at et fodgængerfelt vil gøre skolepatruljen mere synlig, når de er ude på hovedvejen om morgenen og eftermiddagen. 

- Nogen gange siger man, at der skal lig på bordet, men det vil vi for alt i verden ikke risikere her, siger Klaus Larsen.

Der er allerede blevet opsat en lampe på vejen ved Saltum Skole, der lyser op om morgenen og om eftermiddagen for at informere bilisterne om at sænke farten.

Skolebestyrelsen vil nu klage over Vejdirektoratets afvisning i håb om, at beslutningen bliver genovervejet.